Sugar&Pies | Kokoswater

Sugar&Pies | Kokoswater

Het is tegenwoordig in elke supermarkt en in de koelkast van vele hipsters te vinden: kokoswater. Kokoswater is het vocht uit een jonge kokosnoot. Zo’n kokosnoot is nog groen van buiten en nog niet bruin en harig zoals het standaardbeeld van een kokosnoot. Hoe ouder de kokosnoot wordt hoe meer het kokoswater zich vastzet aan de binnenkant van de kokosnoot. Je kan in de meeste toko’s een echte jonge kokosnoot kopen waar je het sap uit kan drinken, maar het is ook in pak of in flesjes verkrijgbaar in de supermarkt.

Kokoswater staat vooral bekend om zijn dorstlessende eigenschappen. Het is een isotone vloeistof waardoor het heel snel hydrateert. Isotoon wil zeggen dat de hoeveelheid opgeloste deeltjes in kokoswater gelijk zijn aan de hoeveelheid opgeloste deeltjes in ons bloed. Daarnaast bevat kokoswater elektrolyten zoals kalium en magnesium. Het is dus behoorlijk gezond.

Verwar kokoswater niet met kokosmelk. Kokosmelk is een melkachtige substantie die gemaakt wordt door het vruchtvlees van een kokosnoot te weken in water. Het water wordt dan wittig en lijkt op melk. Kokosmelk bevat veel meer vetten dan kokoswater en is in dat opzicht dus minder goed voor je.

De smaak van kokoswater is niet voor iedereen weggelegd. Het smaak waterig en een beetje groenig. Persoonlijk houd ik ook niet zo van de smaak ervan. Kokoswater is puur te koop, maar ook vaak met toegevoegde smaakjes zoals ananas of mango. Deze toevoegingen worden echter vaak van geconcentreerd sap gemaakt en er wordt ook vaak suiker toegevoegd waardoor het iets minder gezond is. Het is ook supermakkelijk om zelf een smaakje toe te voegen aan je kokoswater. Meng in de blender wat kokoswater met stukjes verse ananas en je hebt heerlijk kokoswater met een ananassmaak. Ook kan je het mengen met bijvoorbeeld versgeperst sinaasappelsap.

Sugar&Pies | Kokoswater

Bron afbeelding 1
Bron afbeelding 2

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *