Zoete aardappelfrietjes

Sugar&Pies | Zoete aardappelfrietjes

Sugar&Pies | Zoete aardappelfrietjes

Frietjes staan nou niet echt bekend als een gezond product. En eerlijk toegeven: dat zijn ze natuurlijk ook niet. Toch kan je frietjes wel gezonder maken. Nee, niet alleen door minder olie te gebruiken. Maak eens frietjes van zoete aardappel! Zoete aardappels zijn een superfood. Dat wil zeggen dat ze een hoge concentratie met gezonde stoffen bevatten. Zoete aardappels hebben hoge concentraties vitamine A en C en ze bevatten minder koolhydraten en meer vezels dan gewone aardappelen. Allemaal pluspunten dus. Nog even ter informatie: een zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel, maar een zetmeelrijke knol. Dus eigenlijk zijn ze een groente!

Het is niet makkelijk om frietjes van zoete aardappel knapperig te krijgen. Als je ze zo in de oven legt of frituurt worden ze eerder slap dan knapperig. De truc is om maïzena toe te voegen. Met een laagje maïzena eromheen worden ze wel lekker knapperig. Overdrijf het ook weer niet, want dan proef je geen zoete aardappel meer maar alleen maar maïzena. Zoals je ziet op de foto had ik twee verschillende kleuren zoete aardappel. Die van de Albert Heijn waren wit van binnen en die van de Jumbo oranje. Kijk dus niet raar op als jouw zoete aardappel niet feloranje is, ook de witte smaakt goed!

Zoete aardappelfrietjes
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3 grote zoete aardappels
 2. 2 el maïzena
 3. 2 el olijfolie
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snij hem in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snij vervolgens deze plakken in frietjes van 0,5 centimeter dik. Spoel de frietjes goed af en vermeng ze dat me 2 el maïzena. Hussel ze goed door zodat ze allemaal een dun laagje maïzena hebben. Sprenkel er 2 el olijfolie over en hussel ze weer door elkaar.
 2. Verspreid ze over een ovenrek en bak ze 20 tot 25 minuten.
Notes
 1. Serveer ze met een sausje van zure room en harissa met een paar druppels rozenwater. Superlekker!
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Zoete aardappelfrietjes

CategoriesGeen categorie
 1. Maris says:

  Hmm zelf gemaakte ovenfrietjes zijn super lekker! Heb je al een knolselderij geprobeerd? Daar kan je ook echt heerlijke ovenfrietjes van maken.

  1. Carla says:

   Nee ik heb nog nooit knolselderij geprobeerd. Ik twijfel er steeds over, maar elke keer als ik dan die knol zie, vind ik hem toch een beetje eng. Binnenkort zal ik me eens over mijn angst heenzetten en er frietjes mee bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *