Sugar&Pies | Baileys

Sugar&Pies | Baileys

Vandaag is het St. Patrick’s Day. De nationale feestdag in Ierland waarop de heilige St. Patrick wordt herdacht. Heel Ierland kleurt groen en ook in veel andere landen wordt het gevierd. De perfecte dag om zelf eens Baileys te maken. Lekker romig en heerlijk in warme chocolademelk. Het voordeel van het zelf maken van dingen is dat je ze naar je eigen smaak kunt aanpassen. Dus bijvoorbeeld een iets sterkere koffiesmaak of juist meer chocolade. Blijf vooral goed proeven en maak zo je eigen favoriet.

Het is meteen ook een ode aan ons superlieve hondje Bailey. Totaal niet vernoemd naar de drank, maar iedereen denkt steeds toch dat hij Baileys heet. Maar nee, hij heet echt Bailey zonder s. Ook is het geen meisje, maar een jongetje. Lekker verwarrend allemaal he, maar ik vind het nog steeds een superleuke naam en hij heeft helemaal door dat als je Bailey roept je hem bedoelt. Al laat hij zich natuurlijk altijd afleiden door een andere hondje of kindjes en dan luistert hij ineens niet meer.

Baileys
Zoet en romig
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 ml Irish whiskey
  2. 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
  3. 250 ml slagroom
  4. 2 el chocoladesaus
  5. 2 tl vanille-extract
  6. 1 tl oploskoffie
Instructions
  1. Doe alle ingrediƫnten in een blender en meng ongeveer 1 minuut op hoge snelheid totdat alles goed vermengd is. Giet het mengsel in een fles en bewaar in de koelkast. Het blijft ongeveer 2 maanden houdbaar door de hoeveelheid alcohol.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Baileys

Bron

 

CategoriesGeen categorie
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *