Zeezout & Nutella Fudge

 

 

Op de blog Broma Bakery vond ik het recept voor fudge met zeezout en nutella. Helaas ben ik geveld door een zware verkoudheid en kan ik het recept vandaag niet zelf uit proberen, maar ik wilde het wel alvast delen. In het originele recept gebruiken ze vanille-extract, maar ik gebruik altijd veel liever een echt vanillestokje. Dit heb ik dus aangepast.

Zeezout & Nutella Fudge
Heerlijk zacht en romig met een tikje zout
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
 2. 1 vanillestokje
 3. 225 gram pure chocolade, in stukjes
 4. 240 gram nutella
 5. 40 gram ongezouten boter
 6. zeezoutvlokken
Instructions
 1. Zorg dat de nutella en de boter op kamertemperatuur zijn. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Laat dit bakpapier aan twee zijden wat overhangen. Dit helpt bij het eruit halen van de fudge.
 2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zaad eruit. Meng in een glazen kom de gezoete gecondenseerde melk, het vanillezaad, de pure chocolade, de nutella en de boter. Verwarm dit au bain marie* totdat de chocolade gesmolten is en het een glad mengsel is.
 3. Giet dit mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Dit gaat het makkelijkst met een spateltje.
 4. Zet de fudge in de koelkast. Strooi er na 1 uur afkoelen de zeezoutvlokken over en laat hem nog minstens een uur in de koelkast staan. Gebruik echt zeezoutvlokken en geen gewoon 'strooizout' omdat dit in de fudge zakt.
 5. Haal de fudge na 2 uur uit de koelkast en haal hem uit de bakvorm. Verwarm een scherp mes in warm water, droog het af en snijd de fudge hiermee in blokjes van 5 x 5 cm. Je kan de fudge het beste bewaren in een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast.
Notes
 1. * Au bain marie wil zeggen dat je een laagje water in een pan opwarmt totdat er stoom vanaf komt. Vervolgens plaats je een glazen schaal bovenop de pan. Door de hitte van de stoom wordt de chocolade in de glazen schaal langzaamaan gesmolten. Zorg dus dat het water de onderkant van de glazen schaal niet raakt, want dan wordt de schaal alsnog te warm. Ook hoeft het water alleen maar te stomen en dus niet te koken!
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *