Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

Sugar&Pies | Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

 

Sugar&Pies | Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

 

Vorige maand ben ik 30 geworden. Het is best wel gek om geen twintiger meer te zijn. Toch heb ik besloten om nu eindelijk eens wat dingen die ik al heel lang wilde, maar nog niet doorgezet had, in gang te gaan zetten. Zo ben ik weer in de horeca gaan werken. Mijn eerste baantje was in een restaurant en daar ben ik tien jaar gebleven. Het blijft toch altijd trekken, het blij maken van gasten met heerlijk eten en drinken. Vandaar dat ik de kans heb gegrepen toen ik in een restaurant aan de slag kon waar de werktijden te combineren zijn met een vriend met een kantoorbaan.

Daarnaast ben ik mijn eigen communicatiebedrijf begonnen. Het is nu nog in de ontwikkelingsfase maar dit wil ik de komende tijd gaan opzetten en hopelijk wat opdrachten uit kunnen voeren. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan eens op Happy Content.

Als laatste heb ik me voorgenomen om weer meer aandacht aan mijn blog te besteden. Ik wil weer terug naar de basis: lekkere gerechten maken en leuke DIY’s delen. Hierbij vind ik zelf dat ik ook best mag doorverwijzen naar DIY’s van anderen. Alles zelf maken en fotograferen kost net teveel tijd naast een baan en een eigen bedrijfje.

Vandaag had ik zin om iets te maken met zalmfilet. Zelf hou ik hier heel erg van, maar mijn vriend wat minder. Aangezien ik vandaag alleen moest eten kon ik heerlijk experimenteren met zalm en bijpassende smaken. Met wat warmer weer vind ik het altijd heel lekker om een grofgesneden salsa te maken. Het is heerlijk fris, vol uitgesproken smaken en het wordt echt een onderdeel van je gerecht in plaats van een bijgerecht. Het klinkt misschien geen om fruit te combineren met vis, maar de zoetigheid van de mango werkt heel goed met de vettigheid van de zalm. Bovendien bestaat de salsa verder uit veel hartige en bittere smaken dus iets zoets balanceert het heel mooi. Hou je echt niet van fruit? Vervang de mango dan door cherrytomaatjes die je halveert. Helaas was mijn rode ui op en heb ik gewone ui gebruikt, maar het is wel beter om rode ui te gebruiken. Deze heeft niet zo’n lange nasmaak als gewone ui.

Sugar&Pies | Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

Zachtgegaarde zalm met grapefruit- en avocadesalsa
Een heerlijk fris gerecht met ovengeroosterde zalm en een frisse salsa
Write a review
Print
Ingredients
 1. - 1 zalmfilet zonder huid
 2. - 1 citroen
 3. - 1 grapefruit
 4. - olijfolie
 5. - 1 avocado
 6. - 1/4 rode ui
 7. - 1/2 mango
 8. - koriander
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Snij de citroen doormidden en snij er 3 plakjes van ongeveer 1/2 centimeter af. Snij de onderkant en bovenkant van de grapefruit en snij aan beide kant een plak van 1/2 centimeter af. Snij deze doormidden. Leg in een ovenschaal de plakjes citroen en grapefruit en leg hierop de zalmfilet. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Zet de zalm in de oven en laat hem ongeveer 20 minuten garen. De zalm is dan nog wat roze binnen. Wil je de zalm liever meer doorbakken? Doe hem dan nog wat langer in de oven.
 2. Maak terwijl de zalm in de oven staat de salsa. Snij de schil van de grapefruit en snij de partjes los. Knijp het sap van de overblijfselen van de grapefruit uit in een schaaltje. Snij de partjes doormidden en voeg deze toe aan het sap. Haal de pit uit de avocado en snij deze in kleine blokjes. Doe deze bij de grapefruit en roer even goed door. Door het zuur van het sap verkleurt de avocado niet. Snij de mango af langs de pit en snij deze ook in kleine blokjes. Voeg toe aan de avocadomix. Snij de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat olijfolie toe. Roer door een zet weg totdat de zalm gaar is.
Notes
 1. Dit recept is genoeg voor 1 persoon. Verdubbel de hoeveelheden voor meerdere personen. Hoe meer zalm je in de oven bij elkaar zet, hoe langer de bereidingstijd toeneemt. Hou bij twee stukken zalmfilet rekening met 5 a 10 minuten extra oventijd.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

 

Sugar&Pies | Zalm met grapefruit- en avocadosalsa

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *