Yoghurt- en aardbeipops

Sugar&Pies | Yoghurt en aardbeipops

 

Sugar&Pies | Yoghurt en aardbeipops

Vandaag begint officieel de meteorologische lente en hoe! Wat een prachtig weer is het toch. Echt van dat weer dat je weer zin krijgt in zomers eten. Geen stamppotten en stoofschotels meer, maar salades, vers fruit en… ijsjes! Mijn favoriete ijs is yoghurtijs. Ik hou heel erg van dat beetje zurige in combinatie met het zoete en het koude van ijs. Het enige dat ijs nog beter maakt is vers fruit erbij. Bij mijn favoriete ijssalon serveren ze een coupe yoghurt: yoghurtijs met verse aardbeien. Daar kan ik nu al echt zin in hebben. Vandaar dat ik meteen dol was op dit recept voor yoghurt- en aardbeienpops van de blog Cuisine Addict. Mijn favoriete ijssmaak en verse aardbeien in lollyvorm. Perfecter wordt het bijna niet!

Voor het maken van de pops heb je een bakmat met halve rondjes nodig. Mocht je deze niet in je bezit hebben kan je deze eventueel kopen via Oldenhof. Één van de leukste winkels voor kookgekken zoals ik. Daar wil ik nou echt alles van hebben en ik heb stiekem al zoveel.

Yoghurt- en aardbeipops
Yoghurtijs met verse aardbeien in lollyvorm!
Write a review
Print
Ingredients
 1. 250 gram aardbeien
 2. 200 ml vanilleyoghurt
 3. 200 ml slagroom
 4. 100 gram suiker
 5. 40 ml water
 6. 3 blaadjes gelatine
 7. bakmat met halve rondjes
 8. 15 lollystokjes
Instructions
 1. Begin met het maken van het yoghurtmengsel. Doe hiervoor de slagroom in een mixer en klop deze net niet stijf. Voeg dan 60 gram suiker toe en klop totdat de slagroom stijf is. Klop in een aparte kom de yoghurt even door zodat hij goed vloeibaar is en spatel deze door de slagroom.
 2. Doe een half theelepeltje yoghurtmengsel onderin alle vormpjes van de bakmat en zet deze 10 minuten in de vriezer.
 3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Zoek 15 kleine aardbeien uit en hou deze apart. Haal de bakmat uit de vriezer. Doe in elk vormpje een theelepel yoghurtmengsel en druk hier een aardbei in met de punt naar boven (het stuk van de aardbei waar het kroontje zat zit dus in het yoghurtmengsel). Zet de bakmat 1 uur in de vriezer.
 4. Haal na een uur de bakmat uit de vriezer en haal voorzichtig de aardbeien in het ijs eruit. Steek een lollystokje in het ijs aan de bolle kant. Vul de, nu lege, vormpjes tot 3/4 met het yoghurtmengsel en steek hier de bevroren aardbei met yoghurtijs in met het lollystokje naar boven. Je krijgt zo een rondje. Zet de bakmat weer minstens een uur in de vriezer.
 5. Maak dan de aardbeiencoulis. Doe hiervoor 100 gram van de resterende aardbeien in een blender en blend totdat het een puree is. Haal deze puree door een fijne zeef in een ruime schaal.
 6. Week de gelatine in koud water. Verwarm ondertussen het water met 40 gram suiker totdat de suiker is opgelost. Het water hoeft niet te koken, maar wel warm zijn. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme suikersiroop. Voeg dan de suikersiroop toe aan de aardbeienpuree en meng goed. Laat de coulis afkoelen.
 7. Haal de ijspops uit de vriezer en haal ze voorzichtig uit de vorm. Haal ze een voor een door de coulis en steek ze daarna in piepschuim of een cakepophouder zodat ze rechtop staan. Zet ze nog 1 uur in de vriezer.
 8. Laat ze voordat je ze serveert even een paar minuutjes buiten de vriezer staan zodat ze niet meer zo koud zijn als je ze eet.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

Sugar&Pies | Yoghurt en aardbeipops

Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *