Vijgen- en notenbrood

Sugar&Pies | Vijgen- en notenbrood

Sugar&Pies | Vijgen- en notenbrood 

Vorige week heb ik al een blog geschreven over speculaaskruiden en dit weekend heb ik daarmee een heerlijk vijgen- en notenbrood gebakken. Het is niet echt een brood, maar meer een peperkoek. Je kunt er dikke plakken van snijden en deze tijdens het ontbijt eten met een laagje boter. Maar zoals ik dit brood voor het eerst heb geproefd, is bij een kaasplankje. Vijgen gaan natuurlijk supergoed samen met verschillende kazen en dit brood is ook een heerlijke zoet element als tegenhanger van het zoute van de kaas. Snij de plakken dan zo dun als je kan, zo’n 2 a 3 millimeter dik.

Je kunt natuurlijk variëren met de vulling. Ik hou heel erg van noten en heb er dan ook heel veel noten in gedaan, maar je kunt er natuurlijk wat minder noten en wat meer vijgen indoen. Of voeg eens wat dadels toe. Zelfs zonder noten en vijgen is het een heerlijk brood.

Sugar&Pies | Vijgen- en notenbrood

Vijgen- en notenbrood
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 el speculaaskruiden
 2. 300 gram bloem
 3. Handjevol amandelen
 4. Handjevol pecannoten
 5. Handjevol walnoten
 6. Handjevol hazelnoten
 7. Klein handjevol rozijnen
 8. 8 gedroogde vijgen
 9. 1 zakje + 1 extra tl bakpoeder
 10. 225 gram donkere basterdsuiker
 11. 1 tl zout
 12. 1 ei
 13. 250 ml melk
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en strooi er dan wat bloem in zodat de binnenkant een laagje bloem krijgt. Meng de speculaaskruiden met de bloem.
 2. Hak de noten grof en voeg ze toe aan het bloemmengsel. Snij de vijgen in stukjes en voeg deze ook toe. Voeg het bakpoeder, de basterdsuiker en het zout toe en meng alles goed door elkaar.
 3. Voeg nu het ei en de melk toe en roer het mengsel door totdat het één geheel is. Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
 4. Bak het brood 60 minuten in de oven totdat het bruin en gaar is. Haal het dan uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna uit de vorm en laat het brood verder afkoelen. Als je het brood wil bewaren, wikkel het dan in aluminiumfolie.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Vijgen- en notenbrood

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *