Twixkoekjes met pindakaas

Sugar&Pies | Twixkoekjes met pindakaas

Sugar&Pies | Twixkoekjes met pindakaas

Linkertwix of rechtertwix? Eh liever geen van beide. Veel beter zijn deze twixkoekjes met pindakaas. Een heerlijk bros deegkoekje met daarop een dot karamel en een dot pindakaas en dan gedompeld in chocolade. Dan hoef je niet meer te kiezen welke Twix je wilt, pak gewoon twee van deze koekjes!

Varieer vooral ook met de pindakaas. Tegenwoordig kun je zoveel verschillende soorten in de supermarkt krijgen. Denk eens aan de lekkere knapperigheid van pindakaas met stukjes noot. Of probeer eens speculoospasta. Ga vooral eens voor het pindakaasschap staan en kies iets lekkers uit.

Het originele recept komt van de blog Confessions of a Cookbook Queen. Ik heb het iets aangepast naar meer Nederlandse producten.

Twixkoekjes met pindakaas
Chocolade, karamel, koek en pindakaas. Hemels.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram gezouten boter
  2. 300 gram bloem
  3. 100 gram suiker
  4. 1 ei
  5. 1 pot pindakaas
  6. 300 gram zachte karamelsnoepjes
  7. 900 gram chocolade
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de bloem en de suiker in een keukenmachine. Snij de boter in kleine blokjes en voeg deze toe. Voeg ook het ei toe. Kneed dit met de deeghaak tot een deeg.
  2. Rol er balletjes ter grootte van een golfbal van en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk met de onderkant van een glas waar je wat bloem op hebt gedaan de bolletjes plat totdat ze iets minder dan een centimeter dik zijn. Bak ze 20 minuten in de oven of totdat de randjes bruin beginnen te worden. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  3. Doe de karamelsnoepjes in een magnetronbestendig bakje en voeg een eetlepel water toe. Verhit dit 2 minuten, roer dan even door en verhit nog 30 seconden. Roer weer even door en herhaal dit totdat de karamel glad en dunner is.
  4. Lepel nu ongeveer een eetlepel karamel bovenop het koekje. Smeer het een beetje uit, maar hou een beetje afstand van de rand. Leg hier een niet zo volle eetlepel pindakaas bovenop.
  5. Smelt de chocolade au bain marie totdat deze gesmolten is. Leg een koekje met de pindakaaskant naar beneden in de chocolade en lepel wat chocolade over de bodem van het koekje. Haal met een vork het koekje uit de chocolade en laat de overtollige chocolade teruglopen in de pan. Doe dit redelijk snel anders smelt de pindakaas in de chocolade.
  6. Laat de koekjes afkoelen in de koelkast zodat de chocolade hard wordt en dan genieten maar.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Twixkoekjes met pindakaas

Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *