Salade met zalm, watermeloen en aardbeienvinaigrette

Sugar&Pies | Salade met zalm watermeloen en aardbeienvinaigrette

 

Ja, je leest de titel goed. Er staat echt een combinatie van zalm, watermeloen en aardbeien. De zoete smaak van de aardbeien in de vinaigrette gaat heel goed samen met de watermeloen en de zure tonen ervan dan juist weer met de zalm. Het is zeker het proberen waard zowel in de zomer als er volop aardbeien te krijgen zijn als in een minder warme periode met aardbeien uit de vriezer.

Dit gerecht is een heerlijk voorgerecht voor een zomers dinertje. Het combineert bijzondere smaken en is vrij licht dus zeker goed al voorgerecht.

 

Salade met zalm, watermeloen en aardbeienvinaigrette
Een bijzondere combinatie van smaken
Write a review
Print
Ingredients
 1. 200 gram aardbeien
 2. 1 el mosterd
 3. 1 el honing
 4. 3 el extra vergine olijfolie
 5. 2 el sherry
 6. 4 zalmfilets van ongeveer 150 gram per stuk
 7. citroensap
 8. 8 stukjes watermeloen
 9. 2 handenvol rucola
Instructions
 1. Maak eerst de aardbeienvinaigrette. Verhit hiervoor de aardbeien in een pannetjes totdat ze hun sap af beginnen te geven en zacht worden. Meng de mosterd, honing, olijfolie en sherry en breng op smaak met zout en peper. Plet met een vork wat aardbeien, maar laat er een paar heel en meng dit door het olijfoliemengsel.
 2. Halveer de zalmfilets in de lengte en rol ze dan op tot een rolletje. Zet vast met een prikker, bestrooi met zout en besprenkel met wat citroensap. Stoom ze gaar.
 3. Leg op elke bord een rolletje zalmfilet. Verwijder wel even de prikker. Schik er 2 stukjes watermeloen bij en leg de rucola erop. Overgiet met de aardbeienvinaigrette en serveer.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *