Rabarbersiroop

Sugar&Pies | Rabarbersiroop

Sugar&Pies | Rabarbersiroop

Rabarber. Een echte ouderwetse groente die veel mensen niet echt lekker vinden. Dat komt vaak omdat hij vroeger echt tot pap gekookt werd en dan kan het inderdaad wat slijmerig aandoen. Tegenwoordig koken we hem ook vaak wat korter zodat de structuur van de stelen bewaard blijft. Dit staat supermooi op een taart of bij het dessert. Een klein interessant feitje is dat rabarber in Amerika geen groente, maar fruit is. Dit omdat er andere wetten en regulaties waren voor het kweken van groente dan voor fruit. Dus niet te lang discussiƫren met je Amerikaanse vrienden over de groente- of fruitvraag.

Persoonlijk vind ik rabarber echt heel erg lekker. Vooral in mijn yoghurt of als ijs. Omdat rabarber van nature als het gekookt wordt heel veel zuren afgeeft, moet er echter veel suiker toegevoegd worden. Gelukkig blijft het daardoor wel echt een traktatie.

Als je rabarber kookt houd je meestal van dat prachtige roze heerlijk zoete kookvocht over. Op de blog Not without salt zag ik een recept om daar rabarbersiroop van te maken. Heerlijk in een Rabarber Mojito!! Maar natuurlijk ook heerlijk om een klein beetje siroop aan te lengen met water, wat limoensap en wat muntblaadjes voor een alcoholvrije variant.

Rabarbersiroop
Prachtig roze en zoet
Write a review
Print
Ingredients
  1. 225 gram rabarber in stukjes
  2. 200 gram suiker
  3. 250 ml water
  4. 1/4 tl kaneel
  5. 1/4 tl nootmuskaat
  6. 1/2 vanillestokje
Instructions
  1. Doe alle ingrediƫnten in een klein kookpan. Breng aan de kook en laat zo'n 5 tot 7 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur af en laat afkoelen.
  2. Zeef de siroop door een fijne zeef en bewaar het vocht. Giet het vocht in een flesje en bewaar in de koelkast.
  3. De gekookte rabarber zelf kan je heerlijk opeten bij een bolletje ijs of wat yoghurt
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Bron

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *