eetbare-tuin-passiflora-edulis-passievrucht

Waarschijnlijk heb je ze wel ooit in de supermarkt bij het fruit zien liggen. Van buiten zien ze er niet erg aantrekkelijk uit: bruinpaars en vaak verrimpeld. Toch zijn ze zeker de moeite van het kopen waard, want oh wat zijn ze lekker! Passievruchten zijn de vruchten van de Passiflora. Deze struiken/bomen groeien in tropische gebieden en ze hebben de meeste prachtige bloemen. Als deze bloem wordt bevrucht vormt zich een passievrucht. De buitenkant is meestal donkerpaars, maar als je hem opensnijdt zie je aan de binnenkant prachtig oranje vruchtvlees en zwarte pitjes. Het vruchtvlees en de pitjes zijn eetbaar en kun je het beste met een lepel uit de schil lepelen. De schil zelf is niet eetbaar. Je kunt de pulp uit de passievrucht eventueel nog door een zeef halen zodat de zwarte pitjes eruit zijn. Dit is voor sommige gerechten visueel wat mooier, maar qua smaak maakt het geen verschil.

eetbare-tuin-passiflora-edulis-passievrucht1

Passievruchten lenen zich goed voor zoete gerechten, al is een dressing met passievruchtenazijn ook heel erg lekker bij een salade. Voeg vooral ook eens een passievrucht toe als je sinaasappels perst; je krijgt dan meteen dat typische tropische smaakje. Persoonlijk ben ik gek op passievruchten. Heerlijk om te lepelen over een panna cotta of een pavlova, maar het allerlekkerst vind ik ze in een Pornstar Martini. En ja, dat klinkt viezer dan dat het is. De verhoudingen zijn erg lastig in te schatten, omdat ik zelf niet zo van alcoholsmaak houdt en daardoor weinig wodka gebruik. Maak hem gewoon naar je eigen smaak zou ik zeggen!

Pornstar Martini
Ondanks de naam een heel beschaafde cocktail
Write a review
Print
Ingredients
  1. Vanillewodka
  2. Passievruchtensap
  3. Vanillesiroop
  4. 1/2 passievrucht
  5. Prosecco
Instructions
  1. Doe de vanillewodka met het passievruchtensap en de vanillesiroop in een cocktailshaker met ijsklontjes. Schud dit goed door elkaar.
  2. Zeef de drank in een martiniglas en serveer met een 1/2 passievrucht en een apart klein glaasje prosecco.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
 

pornstarmartini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron afbeeldingen passievrucht

CategoriesWat is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *