Mini tortillapizza’s

Sugar&Pies | Mini tortillapizza

 Sugar&Pies | Mini tortillapizza

We leven tegenwoordig in een wegwerpmaatschappij en ik moet eerlijk bekennen dat ik ook regelmatig etenswaren weg moet gooien om dat ik ze te lang heb laten staan en ze dan niet goed meer zijn. Het grote probleem daarbij: ik heb nooit zin om twee dagen achter elkaar ongeveer hetzelfde te eten. Liever geen restjesdag dus voor mij. Om toch minder weg te hoeven gooien heb ik besloten de restjes niet meer te gebruiken voor het avondeten de volgende dag. In plaats daarvan kijk ik of er ik kleine hapjes van kan maken, die ik eventueel ook weg kan geven. 

Zo ontdekte ik ook de mini tortillapizza’s. Ik hou altijd tortillawraps over uit een pak van 6. Wie verzint er dan ook dat er 6 wraps in één pak zitten. Ik kan echt geen drie wraps per persoon op en met z’n vieren zijn het er weer twee te weinig. Vandaag dook ik mijn koelkast in en zag ik dus nog zo’n open pak wraps liggen. Ook had ik nog een restje zelfgemaakte pizzasaus over en een half zakje geraspte kaas. Even deze drie combineren en ik dacht meteen mini pizza!. Samen met wat hamreepjes en stukjes ananas heb ik er heerlijke mini hawai pizza’s van gemaakt. Maar als je salami hebt liggen of een restje tonijn uit blik maak je er gewoon peperoni- of tonijnpizza van.  

 20140501_161331000_iOS

Mini tortillapizza's
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 tortillawrap
  2. 7 tl tomatensaus
  3. 50 gram geraspte kaas
  4. 50 gram hamreepjes
  5. 1 blikje ananasstukje
  6. basilicum (optioneel)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij rondjes uit de tortilla ongeveer ter grootte van het breedste stuk van een muffinvorm. Dit gaat heel handig door een ronde serveerring te pakken en daar met een scherp mesjes langs te snijden. Ik haalde zo 7 rondjes uit 1 tortilla.
  2. Vet de muffinvorm lichtjes in en duw de tortillarondjes in de muffinvorm. let er goed op dat de randjes aan alle kanten ongeveer even hoog komen. Vul elk tortillabakje met een tl tomatensaus en verdeel dit een beetje over de bodem.
  3. Strooi er een laagje geraspte kaas over en leg bovenop de kaas wat reepjes ham en stukjes ananas. Zet de muffinvorm in de oven en pak de pizza's ongeveer 10 a 12 minuten. Haal de minipizza's uit de vorm, decoreer eventueel met een klein basilicumblaadje en genieten maar.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Mini tortillapizza

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *