Maak zelf pizza – Paddenstoelen en geitenkaas

Sugar&Pies | Pizza met geitenkaas en paddenstoelen

Sugar&Pies | Pizza met geitenkaas en paddenstoelen

Nu je zelf de perfecte basis voor pizzadeeg in de vingers hebt, kan je gaan variëren met de toppings. Één van mijn favoriete toppings is met geitenkaas en paddenstoelen. Het heerlijke hartige van de paddenstoelen met het zoutige van de geitenkaas liggend op een witte saus met tijm. De smaken sluiten perfect op elkaar aan. Je kunt natuurlijk de gehele pizza in je eentje opeten, maar ook als voorgerecht bij een etentje is hij heerlijk en bijzonder. Daarnaast is hij heel smaakvol, maar niet zwaar dus je houdt daarna nog ruimte over voor het hoofdgerecht. Tenminste als je maar één punt opeet en het zal moeilijk worden om het maar bij één punt te houden.

Het is erg moeilijk om hoeveelheden in te schatten en bovendien vind ik altijd dat je de hoeveelheden aan moet passen aan je eigen smaak. Wil je meer hazelnoten? Doe er dan zeker meer hazelnoten op. Hou je niet van cantharellen, maar wel van champignons? Vervang ze dan. Vandaar dat in onderstaande recept geen afgemeten hoeveelheden staan.

Pizza met paddenstoelen en geitenkaas
Pizza bianco met perfect op elkaar aansluitende smaken
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 portie pizzadeeg
 2. crème fraîche
 3. verse tijm
 4. geitenkaas
 5. paddenstoelen, bijvoorbeeld cantharellen en kastanjechampignons
 6. verse salie
 7. hazelnoten
 8. knoflook
Instructions
 1. Rol het pizzadeeg uit tot een platte dunne schijf. Meng de crème fraîche met de tijm en strijk deze over de pizza. Houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Snij de geitenkaas in dunne plakken en verdeel deze erover.
 2. Scheur de cantharellen wat kleiner en snij de champignons in vieren. Verdeel deze over de pizza. Strooi een paar salieblaadjes eroverheen. Niet teveel want salie is heel sterk van smaak en overheerst al snel.
 3. Snij de hazelnoten grof en strooi ook deze erover. Snij het kontje van een teentje knoflook, maar laat de schil eraan. Als de pizza uit de oven komt kan je de knoflook eruit knijpen en over de pizza verdelen. De knoflook is nu veel zachter en zoeter van smaak.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Pizza met geitenkaas en paddenstoelen

Bron afbeeldingen

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *