Maak zelf pizza – basisdeeg

Sugar&Pies | Homemade pizzadeeg

 

Sugar&Pies | Homemade pizzadeeg

Pizza is voor mij het ultieme comfortfood, maar dan wel van op de Italiaanse manier met een dunne krokante bodem. Niet op z’n Amerikaans met een dikke sponsachtige bodem. Pizza heeft een hele ongezonde reputatie. Dit wordt natuurlijk vooral veroorzaakt doordat er veel kaas opgaat en de standaardpizza’s vaak belegd zijn met vette vleeswaren. Het grote voordeel van je eigen pizza maken is niet alleen de smaak, maar vooral ook dat je zelf kunt bepalen welke ingrediënten je gebruikt en wat voor saus je gebruikt. Ook kan je er groenten aan toevoegen zodat je pizza nog gezonder wordt.

Het is heel moeilijk om mijn favoriete pizza te benoemen. Er zijn zoveel opties en keuzes dat ik besloten heb om een serie blogs te schrijven over het zelf maken van pizza. Ik zal beginnen met de basis zoals het deeg, de tomatensaus en daarna volgens een aantal blogs met ideeën hoe je je pizza kunt beleggen. Maar zoals bij alles: doe ook vooral wat je zelf lekker vindt. Pizza is ook fantastisch om restjes uit je koelkast op te maken.

Pizzadeeg
Het basisrecept voor zelfgemaakt pizzadeeg
Write a review
Print
Ingredients
  1. 320 gram bloem, bij voorkeur Italiaans type 00
  2. 7 gr instantgist
  3. 180 ml lauw water
  4. 1 el honing
  5. 1 el olijfolie
  6. 1 tl zout
Instructions
  1. Meng de gist door de bloem. Als je het met de hand maakt spreid dit mengsel dan uit over je aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Als je het mixer maakt gebruik dan je deeghaag.
  2. Roer de honing door het water en giet dit in het kuiltje. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles totdat het een deegbal is. Kneed het deeg ongeveer 8 minuten door en leg het in een ingevette ruime schaal. Dek deze af met keukenfolie en laat op een warme plek ongeveer 40 minuten rijzen.
  3. Haal na 40 minuten het deeg uit de kom en kneed nog even door. Verdeel het deeg in tweeën en vorm het tot een bal. Laat de 2 deegballen afgedekt nog 20 minuten rijzen.
  4. Rol het deeg uit tot een platte dunne schijf en beleg met de saus en toppings naar keuze.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Bron afbeelding

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *