IJsthee met nectarines en munt

Sugar&Pies | IJsthee met nectarine

Sugar&Pies | IJsthee met nectarine

IJsthee is mijn favoriete drankje. Ook al komt een Hugo dichtbij en vind ik water ook best lekker, als het kan kies ik ijsthee. De lekkerste ijsthee die ik ooit heb gedronken was toen ik in Thailand was. In het restaurantje van ons hotel maakte een vriendelijke serveerster zelf à la minute ijsthee voor me en die was zo lekker. Op de dagen dat ze er niet was, miste ik haar en haar ijsthee. Nu ben ik dus nog steeds aan het proberen om haar ijsthee na te maken, maar het is me nog niet gelukt. Ik blijf wel van alles uit proberen en zo kwam ik bij deze ijsthee met nectarines.

Nectarines vind ik heel erg lekker als ze perfect rijp en sappig zijn, maar helaas is zo’n hele bak nectarines altijd precies op hetzelfde moment rijp. Helaas lust ik geen 8 nectarines achter elkaar en als je dan een dag of twee wacht zijn ze te rijp en niet meer zo lekker. Vandaar dat ik het idee had om ze in de ijsthee te doen en dat ik echt heerlijk. Doordat ze zowel zoet als zuur zijn vult het perfect de smaak van de thee aan. Het moeilijkste aan ijsthee vind ik het altijd om het te zoeten. Suiker lost niet altijd goed op en het is vaak moeilijk om precies de goede hoeveelheid toe te voegen. Tegenwoordig maak ik eerst een suikersiroop en voeg ik die dan toe aan de thee. Zo is het veel makkelijker om de juiste zoetheid te krijgen en je kunt hem ook naar smaak nog zoeter maken als je dat wilt.

IJsthee met nectarine en munt
Write a review
Print
Voor de siroop
  1. 300 ml water
  2. 100 gram basterdsuiker
Voor de ijsthee
  1. 2 theezakjes naar keuze
  2. 1,5 liter water
  3. een handjevol muntblaadjes
  4. 3 nectarines
  5. ijsklontjes
Instructions
  1. Maak eerst de suikersiroop. Doe de suiker en het water in een pannetje en verwarm dit totdat het water kookt. Blijf goed roeren zodat de suiker in zijn geheel oplost in het water. Zodra de suiker opgelost is, haal je dan pan van het vuur en laat je de siroop afkoelen.
  2. Breng in een andere pan of in je waterkoker 1,5 liter water aan de kook en laat hierin de theezakjes trekken. Doe dit naar je eigen smaak. Langer trekken geeft meer theesmaak, maar maakt het ook wat bitterder. Laat de thee afkoelen.
  3. Snij de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snij de helften in dunne schijfjes. Voeg deze toe aan de afgekoelde thee en voeg net zoveel siroop toe als je lekker vindt. Voeg dan de muntblaadjes toe en de ijsklontjes en drink meteen of bewaar in de koelkast. Hoe langer je hem laat staan, hoe beter de smaken op elkaar inwerken. Mij is dat niet gelukt, want ik vond hem zo lekker dat ik dezelfde dag nog alles op heb gedronken.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | IJsthee met nectarine

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *