Gezonde Waldorfsalade

Sugar&Pies | Waldorfsalade

Sugar&Pies | Waldorfsalade

De laatste paar dagen heb ik mijn Dvd’s van Gossip Girl weer eens tevoorschijn gehaald en ik ben me heerlijk aan het onderdompelen in alle intriges van Serena en Blair en alle andere Upper East siders. Het blijft toch altijd leuk om te kijken ook al zijn er natuurlijk een aantal dingen wel vergezocht. Aangezien inspiratie vaak vanuit heel onverwachte hoeken komt, is dat nu ook het geval. Blair heet namelijk Waldorf met haar achternaam en laat ik nou laatst een heerlijke Waldorfsalade gemaakt hebben.

Het is zeker niet het originele recept voor een Waldorfsalade, maar het is wel een hele gezonde versie. De dressing bestaat namelijk voornamelijk uit yoghurt in plaats van mayonaise of olie. Toch smaakt hij fantastisch en vult de yoghurt de andere smaken uit de salade goed aan. Ik was in eerste instantie een beetje huiverig om yoghurt als hoofdbestanddeel van een dressing te gebruiken. Ik associeer yoghurt toch voornamelijk met fruit en/of granola als ontbijt.

Mijn versie is gebaseerd op een recept van Lorraine Pascale uit haar boek Fast, fresh & easy. De leuke en goedlachse Engelse die graag makkelijke gerechten maakt waar je echt indruk mee kunt maken. Helemaal in mijn straatje dus. Ik heb haar recept iets aangepast aan mijn eigen voorkeur.

Gezonde Waldorfsalade
Lekker fris lunchgerecht
Write a review
Print
Ingredients
 1. 150 gram pitloze witte druiven
 2. 2 stengels bleekselderij
 3. 50 gram amandelen
 4. 1 Granny Smith appel
 5. 50 gram gedroogde cranberry's
 6. 2 el Griekse yoghurt
 7. 2 tl honing
 8. 1 tl mosterd
Instructions
 1. Snij de druiven doormidden. Als je niet van draderige bleekselderij houdt, zoals ik, kun je het beste eerst even met een dunschiller langs de stengels gaan. Zo haal je al veel draden weg. Snij hierna de stengels bleekselderij in dunne plakjes. Hak de amandelen grof.
 2. Meng in een schaal de druiven met de amandelen en de bleekselderij. Snij de appel in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes ter grote van een lucifer. Voeg deze samen met de gedroogde cranberry's toe.
 3. Roer de Griekse yoghurt los en voeg de honing en de mosterd toe. Roer goed door elkaar en voeg een beetje zout en peper toe. Voeg vooral niet teveel zout toe, maar net een klein beetje om het op smaak te brengen.
 4. Meng de dressing door de salade.
Notes
 1. Wil je de salade als hoofdgerecht serveren of toch wat substantiƫler maken? Voeg dan stukje gerookte kipfilet toe of restjes kipfilet als je die over hebt.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

Sugar&Pies | Waldorfsalade

Follow my blog with Bloglovin

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *