Geroosterde mango met karamelsaus

Sugar&Pies | Geroosterde mango met karamelsaus

Sugar&Pies | Geroosterde mango met karamelsaus

Mango, je kunt me er bijna voor wakker maken. Dat heerlijke zachtzoete gele vruchtvlees met die zoete smaak van de tropen. Mjam. De allerbeste herinnering aan mango heb ik van mijn vakanties in Thailand. Terwijl je heerlijk op het strand ligt komen er lieve vrouwtjes langs die fruit verkopen. Vers voor je gesneden en heel erg lekker. Omdat het fruit niet meer hoeft te reizen wordt het rijp geoogst en dat proef je. Elke middag was ik weer blij als ik de vrouwtjes aan zag komen en ik mijn dagelijkse portie watermeloen en mango kon kopen. Je krijgt dan de mango in stukjes gesneden, maar je krijgt er ook de pit bij zodat je die lekker kan afsabbelen. Hier in Nederland krijg je die pit nooit te zien, omdat het vruchtvlees eromheen draderig en hard is, maar als een mango langer kan rijpen kan je de pit gewoon afkluiven. Heerlijk met het sap over je kin en dan lekker even de zee in duiken om het af te spoelen. Oeh, ik krijg meteen zin om weer op vakantie te gaan. Maar eerst hier een recept voor geroosterde mango met karamelsaus. Als je niet naar de tropen kan, haal de tropen dan maar hier naar toe. En waar beter dan op je bord! Dit recept komt van de blog Larousse Cuisine

Geroosterde mango met karamelsaus
Heerlijk tropische mango met een weelderige karamelsaus
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 grote mango's
  2. 20 gram boter
  3. 2 el riet- of bruine suiker
  4. 60 gram poedersuiker
  5. 200 ml vloeibare room
Instructions
  1. Schil de mango's en snijd ze in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg hier de plakjes mango aan toe. Bestrooi ze met de suiker en laat de mango aan allebei de kanten karamelliseren. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
  2. Verwarm een andere koekenpan op het vuur en strooi hier de poedersuiker in. Laat deze smelten en voeg dan de room toe. Blijf twee minuten lang goed roeren. Serveer de nog warme mangoplakjes met de karamelsaus.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *