Spruitjes, je houdt ervan of je haat ze. Persoonlijk ben ik dol op spruitjes. Ze bevatten enorm veel vitamine K, vitamine C, foliumzuur en calcium en ijzer. Bovendien bevatten spruitjes de stof sulforafaan, een sterke anti-oxidant. Tegenwoordig zijn de spruitjes ook minder sterk van smaak waardoor de vieze smaak die iedereen wel herkent uit zijn jeugd veel minder is geworden.

Vorige week heb ik een heerlijk nieuw spruitjesrecept uitgeprobeerd. In plaats van de spruitjes te koken of te stomen heb ik ze geroerbakt. De spruitjes krijgen dan een heerlijk bruin soort van korstje. Dan komen er ook nog Parmezaanse kaas en pijnboompitten bij. Dat is natuurlijk altijd een match made in heaven. Deze manier van spruitjes bereiden is zeker een nieuwe favoriet van me en ik ben ervan overtuigd dat je hier ook echte spruitjeshaters mee kan verbluffen.

DSC_0686

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geroerbakte spruitjes met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Zelfs de grootste spruitjeshater zal dit niet kunnen weerstaan
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 gram spruitjes
 2. olijfolie
 3. boter om in te bakken
 4. Rode wijnazijn
 5. Parmezaanse kaas
 6. Pijnboompitten
Instructions
 1. Maak de spruitjes schoon door de onderkant ervan af te snijden en vervolgens de lelijke buitenste blaadjes ervan af te halen. Snijd de spruitjes vervolgens in vieren.
 2. Verwarm in een grote pan ongeveer 2 eetlepels olijfolie en voeg dan wat boter toe en laat dit smelten. Dit zorgt voor wat extra smaak van de boter, maar een hogere baktemperatuur door de olijfolie. Roerbak de spruitjes nu ongeveer 10 minuten totdat de snijvlakken een goudbruin kleurtje hebben.
 3. Haal de pan van het vuur en doe de spruitjes in een serveerschaal. Roer nu ongeveer 3 eetlepels rode wijnazijn door de spruitjes. Dit kan natuurlijk altijd meer of minder zijn naar je eigen smaak. Ik had toevallig nog een fles kersen- en amandelazijn staan van Oil en Vinegar en ik heb deze gebruikt. Heerlijk.
 4. Rasp er vervolgens een lekker dikke laag Parmezaanse kaas over en strooi er als laatste wat geroosterde pijnboompitten overheen. Serveren en genieten maar.
Notes
 1. Ps. gebruik altijd, maar dan ook altijd een heel stuk Parmezaanse kaas en rasp deze pas als je hem ook echt gaat opeten. Grijp je nu nog altijd naar de zakjes met voorgeraspte Parmezaanse kaas? Stop daar nu dan onmiddellijk mee en probeer het verschil eens. Het is echt een wereld van verschil en je zult me zeker dankbaar zijn. Zoveel moeite is kaas raspen nou ook weer niet. Voordat je de verpakking op hebt geknipt, heb je ook kaas geraspt.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
 

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *