Gegrilde grapefruit

Sugar&Pies | Gegrilde grapefruit

Sugar&Pies | Gegrilde grapefruit

Je ziet het vaak op televisie en in films: mensen die bij het ontbijt een halve grapefruit eten. Meestal kijken ze daar niet echt blij bij. Zelf hou ik heel erg van de smaak van een grapefruit, maar het is zo jammer dat hij zo bitter is. Daar heb ik echter de perfecte oplossing voor gevonden! Als je de grapefruit even onder de gril zet met honing wordt hij veel minder bitter en echt superlekker. Doordat het vruchtvlees wat warm wordt, wordt de smaak wat zoeter en zuurder. Een supertip dus als je de dag graag wil beginnen met een gezonde ontbijt, maar er geen zuur gezicht bij wilt trekken.

Sugar&Pies | Gegrilde grapefruit

Gegrilde grapefruit
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 grapefruit
  2. 1 el honing
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je een gril in je oven hebt, gebruik deze dan en verwarm deze voor. Snij de grapefruit doormidden en snij alle partjes los. Dat gaat het beste door eerst rondom langs de schil te snijden en daarna alle partjes los te snijden langs de velletjes.
  2. Schenk de honing over het snijvlak van de grapefruit en zet hem 3 minuten in de oven of 4 minuten onder de gril. Als je alleen de oven gebruikt, haal de grapefruit dan na 3 minuten uit de oven en gebruik een brander om de bovenkant wat te karamelliseren.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Gegrilde grapefruit

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *