Gebakken ananas van de BBQ met munt en zure room

Gebakken ananas van de bbq met zure room en munt

 

Gebakken ananas van de bbq met zure room en munt

Het zonnetjes schijnt, de lucht is blauw. Zeg dat wel ja. Het is echt heerlijk zomers deze week. Gisteren en eergisteren heb ik lekker gebarbecued. Niets zo lekker als vlees dat bereid in op de barbecue, maar dan wel een echte houtskoolbarbecue. Heb ik iets tegen elektrische of gasbarbecues? Nee hoor, ik kan goed begrijpen dat dat handiger is dan werken met houtskool of met briketten. Toch mis ik dan wel die rokerig smaak die toch echt iets toevoegt. Vooral als je wat kruiden toevoegt aan het houtskool. De oliën die daaruit vrijkomen verspreiden een heerlijke geur en geven je vlees een extra oempf. Of je vis of je groenten natuurlijk, want ook die zijn heerlijk op de barbecue.

Veel mensen eten alleen maar vlees als ze barbecueën. Of wel een beetje stokboord en sausjes, maar toch voornamelijk vlees. Als echte toetjesliefhebber vind ik het echter heel jammer om me zo vol te eten dat ik geen toetje meer op kan. Ook op de barbecue kan je heerlijke toetjes bereiden. Vooral fruit leent zich perfect om te bereiden op de barbecue. Mijn favoriete fruitsoort om te barbecueën is ananas. Gewoon al lekker, maar warm en gegrild is de combinatie tussen stroperige zoetheid en hartige rookaccenten perfect.

Gebakken ananas van de bbq met zure room en munt

Gebakken ananas van de bbq met zure room en munt
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 verse ananas
  2. 50 gram boter
  3. 2 el suiker
  4. zure room
  5. bosje verse munt
  6. pistachenoten
Instructions
  1. Schil de ananas en snij deze in vier kwarten. Haal de binnenste harde kern eruit, deze is niet lekker. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg als deze gesmolten is de suiker toe. Roer dit door elkaar.
  2. Leg de stukken ananas op de barbecue en smeer in met het botermengsel. Laat even roosteren en draai hem dan om. Smeer dan weer in met het botermengsel. Herhaal dit totdat de ananas mooie grilstrepen heeft.
  3. Snij de ananas in plakjes en verdeel deze over vier borden. Schep er een lepel zure room over en garneer met in reepjes gesneden muntblaadjes en gehakte pistachenoten.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Gebakken ananas van de bbq met zure room en munt

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *