wittechocolademelk

 Nee, geen chocomel, maar chocolademelk. Hoewel na een lekkere bos- of strandwandeling het heerlijk is om in een cafeetje een lekker warme chocomel met slagroom te drinken, kan dat natuurlijk niet op tegen een echte chocolademelk. Gemaakt met echte chocolade en melk en geen opgelost poeder. Zo’n kop waar je lepel bijna rechtop in blijft staan en waarna je geen boe of bah meer kunt zeggen. Klinkt dat niet heerlijk?

Het blijft altijd een punt van discussie: witte of pure chocolade? Zelf hou ik persoonlijk het meest van wit, maar ik weet ook dat er veel mensen zijn die juist gruwelen van wit en veel liever voor puur gaan. Om me nu niet in deze discussie te mengen hieronder het recept voor warme chocolademelk met witte of met pure chocolade. Kies dus zelf maar.

Warme Chocolademelk
Zowel lekker met witte als met pure chocolade
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 ml melk
  2. 1 vanillestokje
  3. 1 eetlepel suiker
  4. 150 gram extra pure chocolade (70% of meer) of 250 gram witte chocolade, in stukjes
Instructions
  1. Doe de melk in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Voeg het stokje en de zaadjes toe aan de melk. Breng de melk tegen de kook aan en zet nu meteen het vuur laag. Laat de vanille zo 10 minuten in de melk trekken.
  2. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg de suiker en de stukjes chocolade toe. Zet het vuur wat hoger en laat dit al roerende smelten. Als de chocolade gesmolten is, laat het dan nog 5 minuten op het lage vuur staan zodat het iets dikker kan worden.
  3. Nu is de truc om het lekker schuimig en romig te krijgen om er op het einde even 1 a 2 minuten de staafmixer door heen te halen.
  4. Schenk de chocolademelk in 4 mokken en zoek ergens een lekker behaaglijk plekje uit en geniet!
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

Bron afbeelding

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *