DIY: Snoephartjes

Sugar&Pies | Snoephartjes

Sugar&Pies | Snoephartjes

Iedereen kent ze wel: die leuke gekleurde hartsnoepjes met een tekst erop. Op de blog Tablespoon kwam ik het recept tegen om deze snoephartjes zelf te maken. Wil je je geliefde of iemand die je liefhebt dus eens verrassen met zijn eigen persoonlijke snoephartjes? Nu weet je hoe je het moet maken. Maar ook in een leuke glazen pot op tafel kun je indruk maken op iedereen die er eentje pakt. Snoephartjes worden al gefabriceerd sinds 1902 met verschillende teksten, maar nu kan je er eindelijk maken met je eigen tekst.

Snoephartjes
Lief, zoet en speciaal
Write a review
Print
Ingredients
 1. 60 ml water
 2. 1 blaadje gelatine
 3. 1 tl honing
 4. 500 gram poedersuiker + extra om te bestuiven
 5. 16 druppels kokos-, citroen-, vanille of amandelextract
 6. kleurstof naar keuze
 7. tandenstokers
Instructions
 1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm in een pannetje op laag vuur het water met de honing totdat de honing is opgelost. Knijp de gelatine uit en roer deze door het honingmengsel totdat de gelatine is opgelost.
 2. Schenk het gelatinemengsel in de mengkom van een mixer en zet de mixer aan op het laagste stand. Voeg nu steeds een deel van de poedersuiker toe. Dit gaat het beste met een laag glas dat je steeds volschept. Voeg zo glas voor glas alle poedersuiker toe. Het mengsel is nu een vaste, klein beetje plakkerige deegbal.
 3. Strooi wat poedersuiker op bakpapier en leg hier de deegbal op. Kneed deze door totdat het deeg soepel aanvoelt. Verdeel het deeg in 4 porties en bewaar elke portie in een afsluitbaar plastic zakje.
 4. Pak een deegbal uit een zakje en maak er met je duim een kuiltje in. Druppel hier 4 druppels van je smaakextract naar keuze in en ook een klein beetje kleurstof. Kneed het deeg totdat de kleurstof verdeeld is door het deeg en de kleur egaal is. Trek eventueel plastic handschoenen aan zodat je handen niet verkleuren. Als het deeg te plakkerig wordt, strooi er dan wat extra poedersuiker over. Herhaal dit proces met de andere drie stukken deeg. Gebruik eventueel andere kleuren of smaakextracten per deegbal. Bewaar de deegballen in de plastic zakjes als je ze niet gebruikt.
 5. Werk weer met één deegbal tegelijk. Rol een deegbal uit met een deegroller ongeveer een deeglap van 0,5 cm dik. Steek er met een kleine hartjessteker hartjes uit. Leg de hartjes op een bakplaat of een bord en laat ze minstens 24 uur drogen. Doe dit voor alle vier de deegballen.
 6. Als de hartjes droog zijn kan je ze gaan beschrijven. Dip hiervoor het puntje van een tandenstoker in rode kleurstof en schrijf hiermee een naam of een woord op de hartjes. Laat de kleurstof drogen en klaar zijn je zelfgemaakte snoephartjes!
Adapted from Tablespoon
Adapted from Tablespoon
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Snoephartjes Sugar&Pies | Snoephartjes Sugar&Pies | Snoephartjes Sugar&Pies | Snoephartjes

 

 

CategoriesDIY
  1. Carla | Sugar&Pies says:

   Ze zijn ook echt heel lekker! Je kan de gelatine vervangen door agar agar. Dit is op basis van algen en geschikt voor vegetariërs. Als je poeder gebruikt heb je maar heel weinig nodig. Zo’n 0,4 gram is al genoeg! Eventueel zou je ook maiszetmeel of aardappelzetmeel kunnen gebruiken. Deze kan je ook in de verwarmde honing strooien en heel kort mee laten verwarmen zodat het oplost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *