DSC_0708

Welke vrouw houdt er nou niet van chocolade? Mij kan je er in ieder geval altijd voor wakker maken. Laatst ben ik samen met mijn beste vriend Karsten uit eten geweest en kregen we als toetje een heerlijk puntje chocoladetruffeltaart. Superlekker, maar ik miste toch nog iets. Vandaar dat ik deze week mijn keuken ben ingedoken om zelf aan te slag te gaan. Allereerst heb ik de bodem gemaakt van Oreo-koekjes. Alles wordt lekkerder met Oreo-koekjes en vooral taartbodems. Het scheelt ook dat je nu geen deeg hoeft te maken en dit hoeft te laten rusten en blind te bakken. Alleen maar even een kwartiertje in de koelkast en je kunt weer door. In die tijd kan je mooi de  bovenlaag van chocoladeganache maken. Serveer vooral kleine puntjes, want hoewel iedereen zijn bord erbij zal aflikken, vult de taart verschrikkelijk snel en hij is nou eenmaal niet bepaald slank. Ik heb er deze week mijn warme frambozensaus bij geserveerd, maar het leukst is om er een frambozenspiegel op te maken. Dit recept zal ik later nog met jullie delen. Voor mijn taart heb ik een springvorm van 24 cm doorsnee gebruikt.

Chocoladetruffeltaart
Een rijke, volle chocoladetruffeltaart met Oreobodem
Write a review
Print
Ingredients
  1. 375 gram pure chocolade
  2. 400 milliliter slagroom
  3. Een pak Oreo-koekjes
  4. 50 gram boter
Instructions
  1. Start met het maken van de bodem. Bekleed hiervoor een springvorm met bakpapier. Een tip hiervoor is om een stuk bakpapier om de bodem te klemmen en een lange strip net zo breed als de hoogte van de springvorm uit bakpapier te knippen en deze met gesmolten boter of olie tegen de binnenrand te plakken als het ware.
  2. Maal de Oreo's in een keukenmachine tot ze helemaal verkruimeld zijn. Smelt ondertussen de boter is een pannetje op mediumhoog vuur. De boter hoeft alleen te smelten en niet bruin te worden. Als de boter gesmolten is, meng dan de Oreo-kruimels erdoorheen totdat het goed gemengd is. Verdeel dit mengel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Dit gaat het beste met de bolle achterkant van een lepel. Druk het goed aan. Plaats daarna de springvorm in de koelkast voor 15 minuten zodat de boter terug kan opstijven en daardoor de bodem stevigheid geeft.
  3. Tijdens het koelen van de bodem kan je beginnen met het maken van de chocoladeganachevulling die ervoor zorgt dat het een truffeltaart is. Een chocoladeganache is namelijk ook de basis voor chocoladetruffels. Hak hiervoor de chocolade in stukjes. Ik gebruik hier het liefst een groot mes voor en maak de stukjes zo klein mogelijk. Hoe kleiner de stukjes zijn, hoe makkelijker ze smelten. Doe de chocolade in een grote kom.
  4. Verwarm op middelhoog vuur de slagroom totdat deze begint de borrelen aan de randjes. Schenk de slagroom over de chocolade in de kom en blijf net zolang roeren totdat het een mooi gemengd geheel is. Ga niet kloppen met een garde! Hierdoor krijg je luchtbellen in het mengsel en die zijn dadelijk te zien in je taart. Schenk dit mengel op de bodem in de springvorm en zet deze minstens 4 uur in de koelkast, maar liever langer.
  5. Haal de taart een paar minuten voor het serveren uit de koelkast en snijd deze voorzicht in kleine puntjes. Pak een gebaksvorkje of een lepel en genieten maar!
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

 

Chocoladetruffeltaart 

 

Bodem Chocoladetruffeltaart 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *