Chocolademousse

Sugar&Pies | Chocolademousse recept

Sugar&Pies | Chocolademousse recept

Vandaag ben ik jarig! Ik heb lang en hard nagedacht over mijn favoriete recept om te delen op mijn verjaardag. In eerste instantie dacht ik natuurlijk aan een taart, want wat zegt er nou meer verjaardag dan een taart? Maar toen ik nog eens goed nadacht merkte ik dat mijn gedachten steeds teruggingen naar mijn favoriete recept voor chocolademousse. Vandaar dat ik toch besloten heb om vandaag mijn recept voor de ultieme chocolademousse te bloggen.

Is het ongezond? Ja. Is het decadent? Ja. Moet je het echt zo snel mogelijk een keer maken en even je dieet/goede voornemens/croissant bij het ontbijt vergeten? Ja!

Chocolademousse is meestal zacht en romig. Ik maakte zelf eigenlijk ook altijd een luchtige chocolademousse totdat ik in een restaurant in mijn buurt als toetje de huisgemaakte chocolademousse bestelde en tijdens de eerste hap een heerlijk romige mousse proefde en als verrassing ook wat stukjes chocolade. Ze gaven de chocolademousse wat meer bite en omdat nu elke hap anders was qua structuur en smaak door de aan- of afwezigheid van chocoladestukjes zat ik niet na 2 happen al vol. Sindsdien maak ik mijn chocolademousse altijd met stukje chocolade erdoor en ik ben nog niemand tegengekomen die hem liever zonder stukjes zou hebben. Probeer het dus een keer.

Helaas heb ik alle chocolademousse al opgegeten voordat ik er een foto van kon maken dus zodra ik weer chocolademousse maak zorg ik dat ik ook foto’s maak.

Chocolademousse
Romig, maar met als verrassing stukje chocolade erdoorheen.
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 gram pure chocolade
 2. 3 eieren
 3. 350 ml slagroom
 4. 100 gram suiker
Instructions
 1. Snij 250 gram pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie. Zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. De stoom zorgt er namelijk voor dat de chocolade smelt en niet het water. Als de schaal wel het water raakt, kan de chocolade te heet worden.
 2. Scheid het eigeel en het eiwit. Klop het eiwit in een mixer tot het schuimt en voeg dan 50 gram suiker toe. Klop het eiwit daarna stijf.
 3. Roer de eidooiers door de gesmolten chocolade. De chocolade wordt nu wat dikker en wat klonteriger. Dit is normaal en komt helemaal goed later. Spatel in drie delen het stijfgeklopte eiwit door de chocolade.
 4. Klop de slagroom met 50 gram suiker tot het yoghurtdikte heeft. Dit wil zeggen dat de slagroom niet stijfgeklopt is, maar wel wat dikker is. Blijf tijdens het mixen naar de slagroom kijken. Zodra je ziet dat de slagroom wat dikker is geworden en het spoor van de mixer heel even te zien blijft is het goed.
 5. Spatel de slagroom ook in drie delen door het chocolademengsel. Als je namelijk alles in één keer toevoegt is het veel moeilijker om alles goed gemengd te krijgen. Spatel het net zolang door totdat de kleur van de mousse egaal is en je dus geen lichtere strepen meer ziet.
 6. Hak de overige chocolade in stukjes ter grootte van ongeveer een peperkorrel. Dit hoeft niet superprecies hoor, maar let er wel op dat er geen hele grote stukjes tussen zitten. Spatel de stukjes door de chocolademousse.
 7. Verdeel de mousse over de door jou gekozen vormpjes. Je kunt een grote schaal met mousse maken, maar ze ook in individuele schaaltjes doen. Of denk ook eens aan leuke espressokopjes.
 8. Laat de mousse zeker drie uur opstijven in de koelkast. Serveer hem met rood fruit en fijngehakte nootjes.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Chocolademousse recept

Bron afbeeldingen

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *