Champagne Sangria

Sugar&Pies | Champagne Sangria

 

champagne sagria

Mmm, ik hou van drank met bubbeltjes. Hoewel ik Spa Rood echt niet lekker vind, ben ik dol op champagne, moscato en prosecco. Zo’n bubbeltje (of eigenlijk mousse) maakt een drankje toch extra feestelijk. Combineer dat met fruit en zoet en ik ben helemaal om. Vandaar dat het recept voor Champagne Sangria wat ik vond op de blog Style me pretty mijn nieuwe favoriete drankje voor de zomer is. Ik heb de ingrediënten iets aangepast naar makkelijk te verkrijgen ingrediënten, want als je dan ineens de zon doorbreekt wil ik niet nog snel op zoek naar een witte nectarine. Het recept gebruikt perenwodka. Nu is dat natuurlijk wel te krijgen, maar vervang het gerust door vanillewodka en doe er een scheutje perensap bij.

 

Champagne Sangria
Tintelend zoet
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 rijpe peer
 2. 1 nectarine
 3. 1 doosje aardbeien
 4. 120 ml perenwodka
 5. 80 ml limoensap
 6. 80 ml suikersiroop
 7. 1 fles champagne of prosecco (750 ml)
Instructions
 1. Snij de peer, de nectarine en de aardbeien in stukjes en doe deze in een grote kan. Voeg de perenwodka, het limoensap en de suikersiroop toe en bewaar tot gebruik in de koelkast. Voeg vlak voor het serveren de champagne toe en roer even goed door.
 2. Serveer het in glazen met naar wens een suikerrandje.
Notes
 1. Suikersiroop maak je door een gelijke hoeveelheid suiker op te lossen in een hoeveelheid water. Dus bijvoorbeeld 100 gram suiker in 100 ml water.
 2. Een suikerrandje maak je heel makkelijk door je glas even in te smeren met een stukje citroen of limoen en deze dan in suiker te dopen. Als je echt wilt dat de suiker supergoed plakt gebruik dan een eiwit en doop hier je glas in en haal deze vervolgens door de suiker. Let wel goed op dat rauw eiwit niet voor iedereen geschikt is.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

champagne sangria1

  

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *