Cantuccini’s met witte chocolade

Sugar&Pies | Cantuccini's met witte chocolade en pecannoten

Sugar&Pies | Cantuccini's met witte chocolade en pecannoten

Ik heb een tijdje minder gepost dan ik zou willen, maar ik ben heel druk bezig met een leuk nieuw project van mezelf waarvoor ik heel veel in de keuken heb gestaan. Benieuwd wat dat project is? Zodra de website ervan online is, laat ik het weten!

Ondertussen heb ik natuurlijk wel ook veel gekookt en daar mooie foto’s van gemaakt. Ik kan dus nog even weer een tijdje vooruit met blogs schrijven. Vandaag wil ik het recept voor cantuccini’s met witte chocolade en pecannoten met jullie delen. Cantuccini’s zijn hetzelfde als Biscotti wat twee keer gebakken betekent. Het verrukkelijke koekje heeft dus zelfs twee namen die door elkaar heen gebruikt worden. Origineel worden ze met amandelen of pijnboompitten gemaakt, maar ik gebruik liever pecannoten. Amandelen zijn toch behoorlijk hard en omdat dit koekje van zichzelf al heel hard is, vind ik het juist lekker om een wat zachtere noot zoals pecannoten te gebruiken.

In Italië waar het koekje vandaan komt worden ze vooral gegeten bij een glas Vin Santo en daarin gedoopt. Ze zijn ook heerlijk om de melkschuimlaag van je cappuccino mee op te lepelen. Doordat je ze doopt worden ze iets zachter, doe je dit niet dan zijn ze behoorlijk hard, maar nog steeds superlekker!

Sugar&Pies | Cantuccini's met witte chocolade en pecannoten

Cantuccini's met witte chocolade
Brosse Italiaanse koekjes
Write a review
Print
Ingredients
 1. 300 gram witte chocolade
 2. 25 gram zachte boter
 3. 225 gram zelfrijzend bakmeel
 4. 50 gram lichte basterdsuiker
 5. 2 eieren
 6. 1 vanillestokje
 7. 100 gram pecannoten
 8. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak 100 gram witte chocolade in kleine stukje, ongeveer ter grootte van een rozijn en zet dit apart. Hak de andere 200 gram witte chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade au bain marie. Let er goed op dat het water niet kookt, maar alleen stoomt.
 2. Laat een beetje afkoelen. Hak de pecannoten grof. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de eieren, het zaad uit het vanillestokje, de pecannoten, een snufje zout, het chocolademengsel en de in stukje gehakte witte chocolade. Meng dit goed door elkaar totdat het een geheel vormt.
 3. Verdeel het deeg door de helft en vorm met je handen van elke helft een soort worst van 2 cm hoog, 5 cm breed en 25 cm lang. Dit komt niet heel erg nauwkeurig dus je hoeft er geen liniaal bij te gebruiken. Leg deze 'worsten' op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 18 minuten totdat ze gerezen en goudbruin zijn. Haal ze nu uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen.
 4. Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden. Leg de deegworsten op een snijplank en snij er met een broodmes plakjes van ongeveer 1,5 centimeter. Leg deze plakjes op de bakplaat en bak ze nog 15 minuten in de oven. Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Cantuccini's met witte chocolade en pecannoten

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *