Broodsalade met kip en lente-ui

Kip en lente-ui salade 

Doordeweeks probeer ik zo goed mogelijk te ontbijten. Zo eet ik graag yoghurt met zelfgemaakte granola, gezonde salades of een ontbijtsmoothie. In het weekend ga ik samen met mijn vriend helemaal los en bakken we lekker broodjes af en maken we zelf graag broodsalades. Mijn vriend heeft van mijn moeder geleerd hoe hij eiersalade moet maken en hij komt nu elke keer als hij dat maakt vol trots me een hapje laten proeven. Verder kan hij nog geen aardappel koken, maar het is heel leuk om te zien hoe trots hij op ‘zijn’ eiersalade is. Afgelopen weekend besloten we om eens iets anders te maken. Bij de slager hebben we wel eens een broodsalade gekocht met kip en lente-ui en ik had me al een aantal keer bedacht dat ik die toch ook zelf moest kunnen maken. Zondag heb ik dat dus geprobeerd en het was zeker de moeite waard. Zelfgemaakt geeft toch altijd meer voldoening vind ik zelf.

Kip en lente-ui salade
Write a review
Print
Ingredients
 1. 300 gram kipfiletblokjes
 2. bouillonblokje
 3. 2 eieren, hardgekookt
 4. 2 kleine of 1 grote lente-ui
 5. 1/2 theelepel kerriepoeder
 6. 1/2 theelepel paprikapoeder
 7. mayonaise met yoghurt
 8. ketchup
 9. zout en peper
Instructions
 1. Breng in een pan de bouillon aan de kook. Zodra het kookt voeg je de kipfiletblokjes toe en laat je deze pocheren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je moet altijd goed opletten of kip wel gaar is in verband met salmonella dus ik raad aan om na 5 minuten een dik blokje kipfilet even door te snijden en te kijken of deze van binnen helemaal gaar is. Zo niet, laat de kip dan nog iets langer pocheren.
 2. Haal de gare stukje kipfilet uit de pan en laat even afkoelen. Snij de lente-ui in kleinere stukjes en doe deze samen met de kipfilet, de 2 eieren en het paprika- en kerriepoeder in een keukenmachine. Laat deze draaien totdat het redelijk fijngemalen is. Dit duurt maar heel kort.
 3. Doe dit mengsel in een schaal roer er naar smaak mayonaise en ketchup doorheen. Persoonlijk vind ik ketchup met ei heerlijk, maar voel je absoluut niet verplicht om dit te gebruiken. Ik vind het zoetje wat het toevoegt echter erg lekker.
 4. Breng op smaak met zout en peper.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

20140202_131045000_iOS

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *