Blondies met maple syrup

Sugar&Pies | Blondies met maple syrup recept

Sugar&Pies | Blondies met maple syrup recept

Hoewel ik 10 jaar in een pannenkoekenhuis heb gewerkt, lust ik geen stroop. Zelfs als het bij het poetsen van de stroopflessen aan mijn vinger kwam poetste ik het er altijd af met een doekje. Toch is stroop af en toe wel een onmisbaar ingredi├źnt en sloeg ik dat recept dan altijd over. Tegenwoordig niet meer. Ik vervang stroop gewoon door golden syrup. Veel lekkerder dan keukenstroop. Nog lekkerder dan golden syrup vind ik maple syrup. Zoet, maar met een klein beetje een nootachtige smaak en fantastisch over pannenkoeken of over ijs. Tot ik bedacht dat het misschien ook wel heel lekker zou kunnen zijn in een blondie. Je weet wel, een brownie maar dan met witte chocolade. Die nootachtige zoetigheid van de maple syrup voegt echt iets toe aan de witte chocolade. Helaas waren mijn pecannoten op, maar als je die lekker vindt doe ze er dan vooral in!

Deze blondies zijn een beetje fudgy. Bij het bakken lijkt het dan ook alsof hij nog niet helemaal gaar is omdat hij nog kan wiebelen als je hem uit de oven haalt. Geen paniek, dit stolt vanzelf bij het afkoelen en dat zorgt voor die fudgy-structuur. Eet er vooral niet teveel van, want er gaan een enorme hoeveelheid boter en suiker in, maar lekker zijn ze zeker.

Sugar&Pies | Blondies met maple syrup recept

Blondies met maple syrup
Write a review
Print
Ingredients
 1. 170 gram boter
 2. 330 gram lichte bruine basterdsuiker
 3. 2 eieren
 4. 1 vanillestokje
 5. 1 tl bakpoeder
 6. 1 el maple syrup
 7. 1 tl zout
 8. 200 gram bloem
 9. 270 gram witte chocolade
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier. Dit gaat het beste door twee stukken bakpapier ter breedte van de inhoud van de brownievorm te knippen en ter lengte dat er aan beide kanten bakpapier over de rand heen hangt zodat je de brownie straks makkelijk uit de vorm kan tillen. Leg deze kruislings over elkaar op de bodem van de vorm zodat er aan alle vier de kanten een stuk bakpapier overhangt.
 2. Meng de boter en suiker in een mixer totdat het een romig mengsel is. Dit is zo'n 3 minuten kloppen op de hoogste snelheid. Voeg daarna de eieren, het zaad uit het vanillestokje, het bakpoeder, de maple syrup en het zout toe. Mix dit totdat het goed gemengd is. Voeg nu de bloem toe en mix deze door het mengsel. Mix totdat de bloem in het beslag is opgenomen.
 3. Snij de witte chocolade in kleine stukjes ongeveer net zo groot als een erwtje. Spatel deze door het beslag.
 4. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de blondie 35 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem snijdt.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Blondies met maple syrup recept

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *