Avocadosalade

Sugar&Pies | Avocadosalade

Sugar&Pies | Avocadosalade

Avocado’s zijn bijzondere vruchten. Ze bevatten veel olie en veel mensen denken daardoor dat ze vet en ongezond zijn. De vetten in avocado’s zijn echter vooral onverzadigde vetten en zijn juist goed voor je. Door deze olie smaakt het vruchtvlees van een avocado zo heerlijk romig terwijl het tegelijkertijd een hele frisse, groene smaak houdt. Je kan het vruchtvlees van een avocado dan ook goed gebruiken als je een romig element aan een gerecht wilt toevoegen zonder veel boter te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen van boter op je boterham door wat fijngeprakte avocado.

Een avocado is daarnaast ook nog eens heel leuk om als presentatie te gebruiken. In deze avocadosalade serveer je de elementen van de salade in een halve avocado. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het vruchtvlees van de avocado blijft zo ook mooi groen waardoor het perfect is als voorgerecht bij een etentje. Een kleine tip voor als je de avocado op een bordje wilt serveren: snij een klein stukje van de onderkant af zodat hij recht blijft staan.

Sugar&Pies | Avocadosalade

Avocadosalade
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 avocado
  2. 8 cherrytomaatjes
  3. 8 amandelen
  4. 8 blaadjes munt
  5. citroensap
  6. olijfolie
Instructions
  1. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Snij de cherrytomaatjes in vieren en hak de amandelen grof. Snij de blaadjes munt in reepjes.
  2. Wrijf de bovenkant van de avocado in met citroensap. Doe de cherrytomaatjes in de holtes en bestrooi de avocado met de amandelstukjes en reepjes munt. Sprenkel er wat olijfolie over en serveer.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Avocadosalade

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *