10 april: Dag van de Slager

Sugar&Pies | Dag van de slager

Sugar&Pies | Dag van de slager

Sugar&Pies | Dag van de slager

Tegenwoordig zijn er zoveel unieke speciale dagen dat er bijna elke dag wel een ‘dag van…’ is. Vandaag is het dus de Dag van de Slager. Aangezien je op weinig plekken zo’n lekker vlees kan halen als bij de slager is het toch wel leuk om daar even bij stil te staan. De meeste slagers zijn echt vakkundige ambachtsmensen en hebben veel passie om jou het lekkerste stukje vlees te bezorgen. Zorg dan dus ook voor een goede band met je eigen slager. Hij is degene die het meest weet over vlees en hoe je elk verschillend stukje moet bereiden. Ook kan je zo natuurlijk af en toe met een lieve glimlach de lekkerste stukjes vlees bemachtigen zoals varkenswangetjes. Hmmm dat is zo lekker. Binnenkort zal ik ze eens bereiden en mijn recept ervoor plaatsen.

Op de website www.dagvandeslager.nl vind je alle informatie over het ambacht dat tegenwoordig slager heet, maar vroeger vleeschhouwer heette. Op deze website staan ook een altijd recepten met vlees in de hoofdrol. Ik ga zeker de spinaziestamppot met pit eens maken. Klinkt heerlijk. Het recept is overgenomen van www.dagvandeslager.nl

Spinaziestamppot met pit
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 kg aardappels
  2. 100 gr pijnboompitten
  3. 200 ml melk
  4. 1 knoflookteentje
  5. Scheutje olijfolie
  6. 900 gr spinazie
  7. 400 gr gesneden hamreepjes gesneden
Instructions
  1. Kook de aardappels. Rooster de pijnboompitten in en droge pan goudbruin. Verwarm de spinazie. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met melk, geperste knoflook en de olijfolie. Schep de spinazie in delen door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig de hamreepjes en bijna alle pijnboompitten er luchtig door heen.
  2. Presenteer het in een schaal en maak het af met de overgebleven pijnboompitjes.
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/
CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *