Ombre lepels

Sugar&Pies | Ombre lepels

 

Sugar&Pies | Ombre lepels

Het is soms heel moeilijk om een cadeau te verzinnen voor iemand die al alles heeft. Ik heb dat altijd bij mijn vriend. Die koopt meestal direct wat hij nodig heeft, dus is het supermoeilijk om een cadeau voor hem te verzinnen. Voor zijn verjaardag afgelopen februari heb ik hem maar een nieuw huisnummerbord gegeven. Vond hij superleuk gelukkig. Nu ben ik vandaag aan de slag gegaan met plakfolie en heb ik een hele leuke raamsticker gemaakt. Kosten: €0,- want dan raamfolie hadden we nog. Toch merk ik dat dit wel heel erg gewaardeerd wordt.

Ook zelf vind ik het altijd heel leuk om een zelfgemaakt cadeau te krijgen. Het feit dat iemand dat speciaal voor jou gemaakt heeft, maakt de waardering nog groter dan voor een cadeau uit de winkel. Al vind ik die ook leuk om te krijgen hoor.

Op de blog Say Yes vond ik deze hele gave ombre houten lepels. Supermakkelijk zelf te maken en je hebt er maar heel weinig voor nodig. Bovendien is het veel leuker om te geven dan gewone houten lepels en wie kan er nou geen houten lepels gebruiken?

Sugar&Pies | Ombre lepels

Benodigheden:
– set houten lepels
– schilderstape
– witte verf
– donkerblauwe verf (of een donkere kleur naar keuze)
– palet of bordje om de verf op te mengen
– kwast

Plak met de schilderstape de lepels af tot waar je wilt dat de verf komt. Het is hierbij mooi om de stelen onderaan op dezelfde hoogte te leggen en dan af te plakken zodat alle verf even hoog komt.
Spuit op een bord een goede klodder van je donkerste kleur verf en verf hier de eerste lepel mee. Meng hier nu een klein beetje witte verf door zodat de kleur een tint lichter wordt en verf daar de tweede lepel mee. Nu ga je weer een klein beetje witte verf door deze kleur mengen, maar hou een beetje achter zodat je eventueel nog een tweede laag kan aanbrengen na het drogen. Verf met de lichtere tint de derde lepel en meng er daarna nog een keer een klein beetje wit doorheen voor de vierde lepel. Ga zo door tot en met de een na laatste lepel. De laatste lepel verf je alleen met de witte verf. Laat de verf drogen en kijk of het nodig is om nog een laag aan te brengen. Laat daarna de lepels helemaal droog worden voordat je ze weggeeft.

De lepels kunnen niet in de vaatwasser, maar dat kunnen houten lepels sowieso eigenlijk niet. Even voorzichtig de steel afwassen en afdrogen helpt om de verf langer mooi te houden.

Bron

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *