DIY: Ombre rozenkaarsje

Sugar&Pies | Ombre rozenkaars

 

Sugar&Pies | Ombre rozenkaars

Vannacht krijgen we nachtvorst. Het advies is dus om je bloemetjes binnen te halen omdat ze anders bevriezen. Helaas staan al onze bloemetjes geplant in de voortuin en kan ik ze dus niet naar binnen halen. Ik hoop dat we na vannacht nog wel wat bloemen overhebben. Zo niet, ook niet lang getreurd want op de blog Smart school house kwam ik dit DIY-idee voor een kaarsje met rozenblaadjes tegen. Ook nog eens in ombre, waar ik natuurlijk dol op ben. Ziet er meteen heel kleurrijk en lenteachtig uit in huis. Let wel op dat je geen echte kaarsjes gebruikt, maar van die kaarsjes die op een batterijtje werken. Anders krijg je iets meer licht dan je wilt.

Benodigdheden:
– 1 blikje
– 40 plastic lepels
– neppe rozen of neppe rozenblaadjes
– lijm
– een kaarsje op batterijen

Zorg dat het blikje schoon is en dat het label is verwijderd. Verwijder de stelen van de plastic lepels zodat je alleen het lepeltje en een klein stukje van de bovenkant van de steel overhoudt. Knip de blaadjes van de neprozen of gebruik rozenblaadjes. Als je een ombre-effect wilt gebruik dan twee verschillende kleuren rozen die een variatie op een dezelfde kleur zijn.

Lijm de blaadjes met de holle kant op de bolle kant van de lepel. Lijm vervolgens deze lepels op het blikje. Begin bovenaan de rand van het blikje en zorg dat de eerste rij zo’n 1,5 centimeter boven het blikje uitsteekt. Lijm dan de volgende rij half overlappend over de eerste rij. Ga zo door totdat je met de stelen van de lepels bij de onderkant van het blikje komt. Lijm op de onderste rij alleen maar rozenblaadjes zonder dat je deze op een lepel lijmt. Laat goed drogen en doe het kaarsje erin.

Sugar&Pies | Ombre rozenkaarsBron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *