DIY: Glazen potjes voor aan de muur

Sugar&Pies | Glazen potjes

Sugar&Pies | Glazen potjes

Ik heb geen groene vingers. Alles wat ik qua planten in huis sleep eindigt meestal verdord en bruin om dan tot compost verwerkt te worden in de GFT-bak. Mijn excuses aan alle planten die aan mijn zorg toevertrouwd waren en nu helaas in de GFT geëindigd zijn. Ik heb me dan ook voorgenomen om beter voor mijn plantjes te gaan zorgen. Plan van aanpak: planten kopen die bestand zijn tegen weinig water en weinig aandacht nodig hebben. Stap 2 is om deze leuke glazen potjes voor aan de muur te maken. Hoe leuker de pot, hoe leuker ik de plant vaak vind. Op de blog the 3R’s gebruiken ze vetplantjes en dat lijkt me meteen ook een goede plant om mee te beginnen. Die hebben weinig water nodig en vinden het fijn om genegeerd te worden. Maar oh wat staan ze leuk in hun glazen potjes.

Benodigheden:
– Glazen potje
– Houten blokje
– Een slangklem
– Hamer
– Spijker
– Schroef
– Steentjes
– Potgrond
– Plantje

Leg de slangklem op het houten blokje en kijk goed waar je hem wilt hebben. Sla met de hamer en de spijker een beginnetje voor de schroef en schroef de slangklem vast tegen het houten blokje. Hoe harder het hout is waarvan het blokje gemaakt is, hoe moeilijker het is om te schroeven dus kies het liefst een wat zachtere houtsoort. Vind je de kleur van het hout niet zo mooi? Geen probleem. Schilder dan het hout gewoon in de door jou gewenste kleur! Ook superleuk en je kunt het aanpassen aan je interieur.

 

Sugar&Pies | Glazen potjes

 

Het moeilijkste gedeelte zit er nu al op. Maak de slangklem vast en hang je glazen potje erin. Draai de slangklem nu aan totdat het glazen potje goed vastzit. Vul het glazen potje met een bodempje steentjes en vul de rest op met potgrond. Plant hierin het plantje naar keuze en geef water volgens de aanwijzingen op het kaartje wat je bij het plantje krijgt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan kruiden zoals peterselie en bieslook.

 

Sugar&Pies | Glazen potjes

Bron

 

CategoriesGeen categorie
  1. jocintha says:

    Hallo Carla, ik ben al een tijdje op zoek naar een hang/vetplantje dat ik vroeger (20 jaar geleden ofzo) heb gehad. Nu zie ik op dat plantje in jouw glazen potje. Kun je mij ook vertellen hoe dat plantje heet. Mijn zoon, inmiddels 26, vroeg er onlangs ook naar. Ik zou heel blij zijn als je mij de naam van dit plantje zou kunnen vertellen zodat ik er bij een tuinbedrijf naar kan vragen en aanschaffen. 🙂 Alvast bedankt. Groetjes Jocintha.

    1. Carla says:

      Hallo Jocintha, het zijn twee verschillende soorten vetplantjes. De bovenste is een Crassula Horntree en de onderste is een Sedum Burrito. Hopelijk kan je ze ergens vinden! Ze zijn ook heel erg leuk in potjes met een laagje felgekleurde steentjes. Dan steekt het groen prachtig af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *