DIY: Cupcakekaarsjes zonder vuur

Sugar&Pies | DIY cupcake kaarsje

 

Sugar&Pies | DIY cupcake kaarsje

Er is niks feestelijker dan een verjaardagstaart met kaarsjes erop. Maar op ze druppen altijd kaarsvet op je lekkere taart of ze gaan al uit tijdens het lopen. Erg handig zijn ze niet. Bovendien is het voor sommige kinderen beter om geen vuur in de buurt te hebben. Op de blog Icing Designs vond ik deze leuke kaarsjes van rietjes en crêpepapier die er heel erg feestelijk uit zien, maar zonder dat je ermee knoeit of dat ze echt brandgevaar opleveren. Ja, ik ben opgegroeid in een huis met een rieten kap dus ik heb geleerd dat alles brandgevaarlijk is. Bedankt papa :).

Gebruik ze op een cupcake of steek er meerdere in een taart. Je kunt variëren met de kleur van de rietjes, maar natuurlijk ook met de kleur van de vlam. Denk ook eens aan oranje of wit om af te wisselen.

 

Sugar&Pies | DIY cupcake kaarsje

Benodigdheden:
– gekleurde rietjes
– crêpepapier in geel, oranje en/of wit
– lijm
– schaar

Knip het rietje doormidden of op de door jou gewenste lengte. Er gaat nog wel een stukje in de cake dus hou hier rekening mee. Knip een vierkantje uit het crêpepapier van 7 cm bij 7 cm. Pak het crêpepapier in het midden van het vierkantje en verfrommel het dan richting de vier punten. Doe dit tot ongeveer de helft. Doe een beetje lijm op het verfrommelde stukje in plak het in het rietje vast.

Sugar&Pies | DIY cupcake kaarsjeBron

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *