DIY: betonnen eieren

Sugar&Pies | DIY betonnen eieren

Sugar&Pies | DIY betonnen eieren

Langzaamaan komt Pasen steeds dichterbij en ik heb er al heel veel zin in. Twee dagen vol met culinaire hapjes en vooral veel eieren. Veel mensen zien Kerstmis als twee dagen veel eten, maar tijdens Pasen kunnen we er ook wat van. Chocoladehazen, gekookte eieren, paasstol, schuimpjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Pasen is net zo culinair als Kerst.

Naast veel culinaire dingen is het ook tijdens Pasen natuurlijk heel leuk om je huis en je paastafel te versieren. Paastakken, tulpen en vooral veel eieren. Op internet kwam ik het idee tegen om betonnen eieren te maken. Heel erg leuk als decoratie op een schaal tussen eierschalen. Of gebruik hem om je servetten op hun plek te houden. Ze zijn heel makkelijk te maken met een restje kant en klare betonmix. Sowieso is het gebruik van beton om zelf decoratie voor in huis te maken helemaal hip. Het is een goedkoop materiaal wat makkelijk te gieten en te verwerken is. Bovendien heeft het direct een industriƫle look die tegenwoordig goed in veel interieurs past.

Sugar&Pies | DIY betonnen eieren

Benodigheden:
– kant en klare betonmix
– eieren
– eierrekje
– wegwerpbakje

Maak de betonmix zoals aangegeven op de verpakking in een wegwerpbakje waar je ook mee kan genieten. Maak een gat in de onderkant van de eieren en laat het eiwit en eigeel eruit lopen. Spoel de eierschalen uit en laat ze drogen. Vul ze met de betonmix en laat deze goed uitharden. Verwijder de schil van het ei en klaar zijn je betonnen eieren.

Sugar&Pies | DIY betonnen eieren

Bron afbeeldingen

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *