Bloempoezen

Sugar&Pies | Flessenpoes

Sugar&Pies | Flessenpoes

Hoe schattig zijn deze bloempotten wel niet? En ze zijn gemaakt van oude lege plastic flessen! Ook nog eens makkelijk zelf te maken. Zet ze wel binnen, want de spraypaint kan meestal niet goed tegen regen. Als je ze op wilt hangen, maak dan aan beide zijkanten een gaatje en knoop hier een touwtje door.

Als je er plantjes in wilt zetten, leg dan eerste een laag kiezelsteentjes op de bodem en dan vul je de rest op met potgrond. De steentjes zorgen ervoor dat ze wortels nog kunnen ademen en goed bij het water kunnen. Geef ze af en toe een beetje water, maar nooit teveel.

Benodigheden:
– lege plastic frisdrankflessen
– witte spraypaint
– zwarte permanente stift
– roze stift (als je hebt permanent)

Sugar&Pies | Flessenpoes

Teken een rechte lijn op de frisdrankfles en teken hier twee oortjes aan. Het is het mooist als de oren in lijn lopen met de ‘poten’ van de fles. Knip de bovenkant van de fles af. Je hebt nu de poezenvorm. Spray deze wit met de spraypaint. Doe dit liever in meer dunne lagen dan in 1 of 2 dikke want dan krijg je vaak dat de verf ophoopt en als druppels naar beneden gaat lopen. Laat de lagen tussendoor wel goed drogen.

Teken een poezengezicht op de fles. Kijk hier voor het voorbeeld. Laat alles goed drogen en plant er een plant naar keuze in.

Sugar&Pies | Flessenpoes

Bron

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *