Karamel en banaan zijn voor elkaar gemaakt. Het allerbeste voorbeeld hiervan is een Banoffee Pie. Banoffee is een samentreksel tussen banana en toffee. Al jaren vraagt iedereen of ik voor hun verjaardag alsje- alsje- alsjeblieft mijn Banoffee Pie wil maken. Nou is dat op zich niet zo’n probleem, want wat is er nou leuker dan heerlijk in de keuken staan? Alleen heb ik soms niet genoeg tijd om deeg te maken, dit te laten rusten, een blik gecondenseerde melk 4 uur te laten koken en ook nog eens gesuikerde amandelen te maken. Hiervoor heb dus mijn eigen cheatversie gemaakt die een stuk sneller is en (bijna) net zo lekker als het origineel. Ook heb ik er individuele gebakjes van gemaakt, omdat dat op een verjaardag makkelijker te serveren is en ook nog eens extra luxe staat.

banoffie pie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banoffee Pie
Een supersnelle versie van een Banoffee Pie
Write a review
Print
Ingredients
 1. Zanddeegbakjes (bij Jumbo)
 2. Karamelsaus
 3. Bananen
 4. Slagroom ongeklopt
 5. Oploskoffie
 6. 200 gram blanke amandelen
 7. 250 gram Poedersuiker
Instructions
 1. Het is erg moeilijk om hoeveelheden te geven, want je kunt in principe zoveel taartjes maken als je nodig hebt. Reken erop dat er ongeveer 3 taartjes uit een banaan gaan en dat je met een bekertje slagroom van 250 milliliter ongeveer 6 taartjes kunt maken. Amandelen maak ik altijd teveel omdat ik ze graag ook gewoon zo opeet. Natuurlijk kun je deze ook vervangen door suikerpinda's of andere gesuikerde noten als je een nog sneller versie wilt maken. Qua oploskoffie gebruik ik altijd Nescafé Latte Caramel omdat ik niet van een sterke koffiesmaak houdt, maar dit kan je natuurlijk ook naar smaak aanpassen.
 2. Begin met het maken van de gesuikerde amandelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de amandelen onder de kraan af zodat ze een beetje nat zijn aan de buitenkant. Meng de nog natte amandelen met de poedersuiker zodat om elke amandel een laagje poedersuiker geplakt zit. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de oven. Schud tussendoor een paar keer met de bakplaat zodat ze aan alle kanten kunnen kleuren. In mijn ervaring worden ze niet bruin aan de buitenkant, maar wit. Wel worden ze van binnen snel bruin dus wacht zeker niet veel langer dan een kwartier om ze eruit te halen anders verbranden de amandelen en zijn ze niet meer lekker. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos.
 3. Klop de slagroom in een mixer. Als de slagroom halfstijf is kan je er de oploskoffie naar smaak bijdoen. Ik gebruik altijd één stick. Blijf kloppen totdat de slagroom stijf is. Voeg geen suiker toe. Juist omdat de taart al zo zoet is, is het heel erg lekker dat de slagroom ongezoet is. Mocht je hem toch liever gezoet hebben, voeg dan gerust wel wat suiker toe. Bij voorkeur poedersuiker, want dat lost beter op in slagroom.
 4. Nu zijn alle elementen klaar en kan je de taartjes gaan samenstellen. Doe dit wel vlak voordat je ze gaat serveren. Vul het zanddeegbakje met een laag karamelsaus. Snij de banaan in schuine plakjes en leg deze op de laag karamel. Schep hier een lepel slagroom op en bestrooi met de gesuikerde amandelen. That's all. Makkelijk en met kant en klare producten, maar o zo lekker. Geniet ervan.
Adapted from Jamie - Jamie Oliver
Adapted from Jamie - Jamie Oliver
Sugar&Pies https://www.sugarandpies.nl/

 

 

20130410_183244313_iOS

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *