Yoghurt Crème Brûlée

Sugar&Pies | Yoghurt Crème Brûlée

Sugar&Pies | Yoghurt Crème Brûlée

Soms is een recept eigenlijk niet eens een recept te noemen, maar meer een tip. Zo ook dit recept voor Yoghurt Crème Brûlée. Ik ben dol op crème brûlée. Net als Amelie vind ik het doortikken van het karamellaagje het leukst. Alleen het is niet echt zo gezond als je de klassieker maakt met eidooiers en heel veel suiker. En ook al ben ik echt een zoetekauw en dol op desserts; sommige etentjes vragen om een wat minder zoete afsluiter. Vandaar: yoghurt crème brûlée. Eigenlijk zo simpel dat je dadelijk het recept leest en denkt ‘Waarom heb ik dat nooit bedacht?’. Als je het wel al ooit had bedacht dan hoor ik dat graag, want dan heb je waarschijnlijk nog meer lumineuze ideeën :).

Het recept wat ik hier geef is het basisrecept. Het allerlekkerst is het om wat vruchten op de bodem van het schaaltje te liggen en de yoghurt hierover te schenken. Kies hier vooral jouw favoriete fruit voor. Heerlijke sappige frambozen of juist zoete aardbeien in de zomer. Of makkelijk perzikschijfjes uit blik. Eigenlijk kan bijna alles als jij het maar lekker vindt. Het is ook heerlijk als ontbijt als variant op je dagelijkse yoghurt met fruit.

Yoghurt Crème Brûlée
Romig, vol en lekker zoet
Write a review
Print
Ingredients
  1. Griekse yoghurt of een dikkere yoghurtsoort
  2. Suiker
  3. Fruit naar keuze
  4. Brander
Instructions
  1. Leg het fruit naar keuze onderin een vuurvast schaaltje. Schenk of lepel de yoghurt hierover en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met een ruime laag suiker en ga er met de brander over totdat het gekarameliseerd is, maar niet verbrand! Als het te snel kleurt, houd dan wat meer afstand met de brander.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Yoghurt Creme Brulee

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *