Spaghetti Carbonara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Één van mijn succesrecepten voor pasta is gebaseerd op een spaghetti carbonara uit de iPhone app van Jamie Oliver. Sowieso houd ik heel erg van de kookstijl van Jamie Oliver en ik vind het ook altijd leuk om te zien dat hij zich echt inzet om mensen te overtuigen van zijn kijk op eten. Zo is daar zijn strijd om kinderen een betere schoolmaaltijd te willen geven en zijn manier om kansarme jongeren aan een baan te helpen door ze op te leiden tot kok in zijn restaurants Fifteen.

De pasta wordt gemaakt met worstvlees. De eerste keer dat je het velletje van een worst moet halen is dat best wel raar, maar zet gewoon door en daarna doe je het zonder moeite. Daarnaast is, zoals bij elke carbonara, de saus gebaseerd op rauwe eieren en room die je gaar maakt door de hitte van de pasta. Mocht je dus zwanger zijn of kinderen te eten krijgen, let dan heel goed op dat de saus goed dik en romig rond de spaghetti zit. Het onderstaande recept is voor ruim 2 personen.

Spaghetti Carbonara
Heerlijk romig met courgette en bacon
Write a review
Print
Ingredients
 1. Spaghetti
 2. 4 saucijzen
 3. Italiaanse kruiden
 4. 1 courgette
 5. 1 pakje bakbacon, of elke soort bacon die je zelf lekker vindt
 6. 100 ml slagroom
 7. 2 eieren (alleen de dooiers)
 8. 1 stuk Parmezaanse kaas
 9. 1 bakje platte peterselie
 10. 1 citroen
Instructions
 1. Begin met het verwijderen van de velletjes rond de saucijzen. Dit gaat het beste door met een scherp mes over de lengte van de worst het velletje door te snijden. Meng het worstvlees met de Italiaanse kruiden en rol er balletjes van ter grote van een walnoot.
 2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een ruime pan de balletjes gehakt bruin. Snij de plakjes bakbacon in stukjes en voeg deze toe. Bak deze heel even mee. Snij de courgette in dikke plakken en snij deze plakken vervolgens in reepjes. Voeg de reepjes toe aan de worst en bacon.
 3. Meng in een grote schaal waarin je de pasta ook wilt serveren de slagroom met 2 eierdooiers. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan het slagroommengels. Snij de platte peterselie fijn en voeg het grootste gedeelte toe aan het slagroommengsel. Houd een beetje achter om als laatste over de pasta te strooien. Rasp de schil van de citroen en voeg deze ook toe aan het mengsel.
 4. Als de pasta al dente gekookt is, giet deze dan af. Bewaar wat van het kookvocht, mocht het mengsel te droog zijn kan je altijd nog wat toevoegen. Doe de spaghetti in de schaal met het slagroommengsel en roer deze er goed doorheen. Je kan zien dat het goed is als het mengsel romig wordt en alle spaghettislierten omhuld.
 5. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en meng deze erdoorheen. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie erover en serveren maar.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

 

Bron afbeelding

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *