Quesadillas met gehakt

Sugar&Pies | Quesadillas

Sugar&Pies | Quesadillas

Hoewel ik niet zo’n fan ben van pittig eten, vind ik Mexicaans op zijn tijd heel erg lekker. Ik zal niet beweren dat ik de specifieke typische Mexicaanse keuken beheers, want dat is helaas niet zo. Meestal maak ik nacho’s, fajitas of quesadillas. Vandaag had ik weer eens zin in quesadillas en besloot om deze weer eens te maken. Doordat je de tortillawrap bakt in de pan wordt hij heerlijk krokant en de gesmolten kaas houdt de inhoud van de quesadilla vast. Door er veel groenten in te doen en rundergehakt te gebruiken is het niet alleen een lekkere hap, maar ook nog redelijk gezond.

De meeste mensen kopen vaak zakjes met Mexicaanse kruiden, maar het is heel erg makkelijk zelf te maken en zo ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Ik hou zelf zoals al gezegd niet van pittig dus ik doe geen cayennepeper in mijn mengsel, maar als je daar van houdt: zeker erbij doen! Ook vind ik het zelf lekkerder om verse ui en knoflook te gebruiken in plaats van gedroogde ui of knoflookpoeder. Maar vind jij dat zelf veel handiger? Schroom je dan niet om knoflookpoeder te gebruiken. Zolang het voor jou maar leuk is en makkelijk vind ik alles prima.

De vulling gaat rauw in de quesadillas. In eerste instantie was ik daar zelf ook wat huiverig voor, maar doordat het garen van het vlees pas in de pan begint wordt het zachter dan dat het zou zijn als je het van te voren gebakken hebt. Vertrouw me dus maar in deze en probeer het eens uit.

Sugar&Pies | Quesadillas

Quesadillas met gehakt
Serves 4
Ook lekker als weekendlunch
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 grote tomaat
  2. 3 bosuitjes
  3. 1 knoflookteen
  4. 1 tl paprikapoeder
  5. 1 tl komijnpoeder
  6. 0,5 tl oregano
  7. 0,5 tl tijm
  8. 1 klein blikje maiskorrels
  9. 1 klein blikje kidneybonen
  10. 450 gram rundergehakt
  11. 2 el paneermeel
  12. 100 gram geraspte kaas
  13. 4 wraptortillas
  14. olijfolie
Instructions
  1. Snij de tomaat in kleine blokjes. Snij de bosuitjes in kleine ringen en de knoflookteen heel fijn. Doe dit in een grote schaal en voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en tijm toe. Laat het blikje maiskorrels uitlekken en voeg deze ook toe. Spoel de kidneybonen af onder de kraan en voeg deze toe. Meng er nu het gehakt en het paneermeel toe. Het mengsel moet wat korrelig blijven, dus je hoeft er geen bal van de maken.
  2. Verwarm een koekenpan waar je wrap plat inpast op het vuur. Smeer een wrap in met olijfolie. Leg op de andere kant 1/4 van de kaas, daarop de helft van het gehaktmengsel en tenslotte weer 1/4 van de kaas. Leg er een andere wrap op en bestreek deze ook aan de bovenkant met olie. Druk het geheel even aan. Maak op deze manier 2 quesadillas klaar.
  3. Leg de quesadilla in de pan en leg er een deksel op die kleiner is dan de pan zodat de quesadilla wat wordt aangedrukt. Laat hem zo 8 minuten bakken.
  4. Draai nu de pan om zodat de quesadilla op het deksel valt en laat hem andersom weer in de pan glijden. Bak deze kant nu nog 5 minuten. Hou de quesadilla warm in de oven of onder aluminiumfolie. Snij de gebakken quesadilla in vier punten en serveer.
Notes
  1. Heel erg lekker met wat zure room en wat guacamole en een stukje limoen.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

Sugar&Pies | Quesadillas

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *