Perzik & Yoghurt ijsjes

ijsjes

ijsjes

 

IJsjes, de meeste mensen zijn er dol op, maar dan vooral in de zomer. Ik niet, ik ben dol op ijs in de winter. Het smelt veel minder snel, waardoor het lekker romig blijft en je er langer van kunt genieten. Nu hebben we hier in Nederland tot nu toe een van de warmste winters ooit, dus heb ik ontzettend zin in ijs. Op de blog Sugar & Cloth vond ik een recept voor ijs met perziken en yoghurt. Nu is yoghurtijs mijn favoriet en perziken zijn ook niet te versmaden. Het beste van dit recept echter is dat je de perzikpuree natuurlijk kan vervangen door elke fruitpuree die je maar lekker vindt. Ik ben nu al aan het dromen van alle mogelijkheden die ik allemaal kan uitproberen. Frambozen, passievruchten, straks in de zomer aardbeien. Mjam.

Perzik en Yoghurt ijsjes
Gezond en verfrissend
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 rijpe perziken, in stukken gesneden en de pit verwijderd
  2. 100 gram suiker + 2 eetlepels extra
  3. 1 vanillestokje
  4. 200 gram Griekse yoghurt
  5. 240 ml melk
Instructions
  1. Begin met het maken van een suikersiroop. Meng daarvoor de 100 gram suiker met 100 ml water in een pannetje en breng deze aan de kook. Zodra het kook, zet je gas laag en laat het 5 minuten pruttelen totdat de suiker is opgelost. Haal het van het vuur af en laat afkoelen.
  2. Doe daarna de perziken met 2 eetlepels water in een pannetje en plaats deze op halfhoog vuur. Plet de stukken perzik met een pureestamper of een houten lepel. Blijf er goed bij, de perziken moet namelijk niet gebakken worden of aanbranden, maar je wilt ze zo verwarmen dat ze hun sap loslaten. Zodra de perziken voornamelijk klontjes in het vocht zijn haal dan de pan van het vuur. Giet de perziken door een zeef in een schaal zodat je alleen het sap overhoudt. Meng dit sap met de suikersiroop naar smaak. Blijf dus proeven totdat je het zoet genoeg vindt.
  3. Maak dan het yoghurtmengsel. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met de melk, het zaad uit het vanillestokje en 2 eetlepels suiker (of meer of minder naar smaak).
  4. Nu kun je de ijsjes gaan maken. Gebruik hiervoor ijsvormpjes. Vul elk ijsvormpje voor een kwart met het perziksap en zet dit 20 minuten in de vriezer. Haal ze er dan uit en vul ze tot de helft met het yoghurtmengsel. Laat dit ook weer 20 minuten bevriezen en vul ze dan tot driekwart met het perziksap. Na nog 20 minuten in de vriezer vul je ze helemaal met het yoghurtmengsel. Laat ze nu zeker nog 20 minuten bevriezen en hierna kan je genieten van je zelfgemaakte ijsjes.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

 

Gezeefde Perziken
Gezeefde Perziken

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *