Pasta met gorgonzola, gehakt en champignons

pennegorgonzola

Dit recept is ontdekt door mijn goede vriend Karsten. Om en om koken we voor elkaar en vaak ook voor onze vrienden en dat is altijd superlekker en gezellig. Vooral die ene keer dat Karsten een tajine voor me ging koken en we pas om 23:00 uur aan tafel konden, maar lekker dat het was! Origineel heet dit recept Henk’s romige en geheime pastarecept en ik hoop dat Henk niet heel boos is dat ik zijn recept iets minder geheim maak. Zijn versie van dit gerecht kan je hier vinden.

Blauwe kaas, je houdt ervan of je haat het. Ik vind het heerlijk en ik pak zelf dan ook altijd gorgonzola picante. Ook bij een kaasplankje of op gesmolten op een crostini met een plakje peer erbovenop vind ik het niet te versmaden. In de toekomst kan je dus nog meer recepten met gorgonzola en roquefort verwachten. Onderstaand het recept voor de pasta. Dit recept is voor 2 grote eters.

Pasta met gorgonzola, gehakt en champignons
Deze vlugge pasta met heerlijke smaken is mijn favoriet
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram pasta, bijvoorbeeld penne of fusilli
  2. olijfolie
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 350 gram rundergehakt
  5. 1 bakje champignons, in stukken gesneden
  6. 250 ml slagroom
  7. 150 gram gorgonzola, in stukken gesneden
  8. peper en zout
Instructions
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de pasta. Fruit de ui aan in een pan en voeg het gehakt toe.
  2. Bak het gehakt tot het rul is en voeg dan de gesneden champignons toe. Als de champignons gebakken zijn voeg dan de slagroom toe en laat deze even opwarmen.
  3. Smelt de gorgonzola in de warme slagroom. Giet de pasta af en meng deze door het gorgonzolagehaktmengsel. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  4. Serveer er een lekkere frisse salade bij met tomaat, basilicum en balsamicoazijn.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

Bron afbeelding

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *