Paddenstoelen en Papillotte

Sugar&Pies | Paddenstoelen met feta en couscous en papillotte

 

Sugar&Pies | Paddenstoelen met feta en couscous en papillotte

 

En Papillotte is een bereidingswijze waarbij je groenten, vlees of vis kookt in een afgesloten zak in de oven. Doordat er vocht aan toegevoegd wordt, wordt het ook door de stoom gegaard. En Papillotte is Frans voor ‘in een papiertje’. Doordat de groenten, vlees of vis omringd zijn door smaakmakers zoals wijn, bouillon, kruiden of kruidenboter worden ze heerlijk van smaak. Het is een van mijn favoriete bereidingswijzen voor vis, maar ook kip en papillotte is heerlijk. Vandaag wil ik echter een recept met jullie delen van paddenstoelen met geitenkaas en couscous en papillotte. Je kunt het natuurlijk zo eten als vegetarisch hoofdgerecht, maar kan je toch je stukje vlees niet missen serveer het dan als bijgerecht bij een biefstuk of een andere heerlijk stukje vlees.

Paddenstoelen met geitenkaas en couscous en papillotte
Heerlijke aardse smaken gecombineerd met zoutige geitenkaas
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram gemengde paddenstoelen
  2. 100 gram couscous
  3. 80 ml sherry of witte wijn
  4. 10 groene of zwarte olijven
  5. 4 takjes verse tijm
  6. 60 gram boter
  7. paprikapoeder
  8. 50 gram geitenkaas
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 grote vellen bakpapier klaar.
  2. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of met keukenpapier. Snij hele grote exemplaren doormidden.
  3. Leg in het midden van een vel bakpapier de helft van de couscous (ongeweekt) en leg hierop de helft van de paddenstoelen. Begiet met 40 ml sherry of witte wijn. Verdeel er de helft van de olijven, takjes tijm, de in blokjes gesneden boter en wat paprikapoeder over. Voeg als laatste wat zout en peper toe. Vouw de vellen bakpapier dicht zodat je een goed afgesloten zak krijgt. Het is heel belangrijk dat hij goed dicht is zodat het vocht er niet uit kan lopen en de stoom niet kan ontsnappen.
  4. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven. Haal ze er dan uit, maak ze open en bestrooi ze met de geitenkaas. Serveer meteen.
Notes
  1. Voor een versie zonder alcohol vervang je de sherry of witte wijn door (paddenstoelen)bouillon.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Paddenstoelen met feta en couscous en papillotte

Bron

 

CategoriesGeen categorie
  1. Johanna says:

    Wat een leuke recepten, en wat een goede uitleg en omschrijving!!
    Ik ga dit weekend onmiddelijk aan de slag om wat heerlijke gerechten te bereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *