Mosselen in kurkuma- en kokosbouillon

Langzaamaan begint de herfst weer en merk ik dat mijn behoefte aan warme en meer hartige gerechten weer opkomt. Hoewel het weer nog prachtig is en ik een vakantie heb om naar uit te kijken heb ik afgelopen weekend ook al een griepje opgelopen en daar ben ik nu nog van aan het bijkomen. En wat is er beter tijdens een dag dat je je wel al weer wat beter voelt, maar nog steeds geen zin hebt in heel zwaar tafelen? Lekkere mosselen in een geurige bouillon. Gelukkig is het ook nog eens mosseltijd dus het moment om dit gerecht te maken is nu! Hopelijk voel je je niet ziek, maar zo wel dan maakt deze soep je zeker ietsjes beter.

mosselen saffraan kokosbouillon

Mosselen in kurkuma- en kokosbouillon
Een geurige bouillon met venkel en mosselen
Print
Ingredients
  1. 1 ui
  2. 1 venkel
  3. 500 ml kippenbouillon
  4. 1 blikje kokosmelk
  5. 1 zakje saffraan
  6. 1 tl kurkuma
  7. 1 kilo mosselen
  8. platte peterselie
Instructions
  1. Snipper de ui en fijne stukjes. Snij de onderkant van de venkel, snij de knol in parten en snij deze parten in kleine stukjes. Fruit de ui samen met de venkel in een grote diepe pan op laag vuur aan. Voeg de kippenbouillon, de kokosmelk, de saffraan en de kurkuma toe. Roer goed door een breng aan de kook. Maak de mosselen goed schoon. Spoel ze af onder de kraan en gooi alle mosselen die al openstaan en na een harde tik op het aanrecht niet dichtgaan en beschadigde schelpen weg. Zodra de bouillon kookt voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Laat de mosselen 5 tot 6 minuten meekoken totdat ze openstaan. Schep de mosselen met de bouillon in een diep bord en bestrooi met grofgesneden platte peterselie. Heerlijk met gegrild brood om de bouillon op te deppen.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
mosselen saffraan kokos bouillon

 

Wim Heijms, Dianne Gosens vonden dit bericht leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *