Maak zelf pizza – tomatensaus

Sugar&Pies | Tomatensaus voor pizza

 

Sugar&Pies | Tomatensaus voor pizza

Nu je zelf je eigen pizzabodem kunt maken na het lezen van mijn blog over pizzadeeg is het natuurlijk ook de moeite waard om zelf je tomatensaus te maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je makkelijk een heerlijke tomatensaus maken van ingrediënten die je eigenlijk altijd in huis hebt. Haal vooral je neus ook niet op voor het gebruik van tomaten uit blik. Onze Nederlandse verse tomaten zijn vaak qua smaak veel wateriger dan de tomaten die gekweekt worden in de landen rond de Middellandse zee. Aangezien deze vaak door de zon rijpen worden ze veel krachtiger en zoeter van smaak en juist deze tomaten worden gebruikt om in blik te doen. Gebruik wel hele tomaten uit blik en geen tomatenblokjes. Maak de hele tomaten gewoon wat fijner als je ze in de pan doet met je houten lepel.

Zelf tomatensaus maken is totaal niet moeilijk, maar is vooral ook heel erg snel. Bovendien kun je natuurlijk de smaak aanpassen aan je eigen smaak en aan de smaak van de ingrediënten die je wilt gebruiken op je pizza. Gebruik je bijvoorbeeld ingrediënten waar je graag een zuurtje bij wilt? Doe dan wat balsamicoazijn door je tomatensaus. Wil je liever een wat zoetere saus voeg dan wat ketchup toe. Ook kan je het gebruik van kruiden aanpassen. In mijn basisrecept gebruik ik oregano en tijm, maar je kunt ook bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid rozemarijn toevoegen als je daarvan houdt.

Tomatensaus
Verse zelfgemaakte tomatensaus voor op je pizza
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 ui
  2. 1 groot teentje knoflook of 2 kleine teentjes
  3. 2 el olijfolie
  4. 1 blik tomaten
  5. 1/4 tl oregano
  6. 1/4 tl tijm
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de knoflook heel fijn. Bak ze in een pan op laag vuur in de 2 el olijfolie totdat ze zacht zijn, maar zonder ze te laten verkleuren. Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten.
  2. Voeg de tomaten en het sap uit het blik toe en druk de tomaten wat stuk met je lepel. Voeg de kruiden toe en zet het vuur hoger. Breng de tomatensaus aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de tomatensaus zo rustig nog 20 minuten pruttelen.
  4. Proef de saus nu even en breng op smaak met zout en peper. Als je graag een gladde saus wilt, pureer hem dan met de staafmixer.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *