Kokosmakronen

Sugar&Pies | Kokosmakronen

Sugar&Pies | Kokosmakronen

Het weer blijft alle records breken. Ik ben er volledig van aan het genieten. Heerlijk buiten zijn, maar toch blijft mijn keuken altijd trekken. Ik kan dan ook nooit de hele dag buiten zitten, want ik ga uiteindelijk toch altijd bedenken of ik nog iets kan koken of bakken. Vandaag had ik zin in een Bounty, maar natuurlijk geen Bounty’s in huis. Gelukkig had ik wel een hele volle zak kokosrasp in huis en bedacht ik me dat ik kokosmakronen kon maken. Heerlijk gedipt in een laag chocolade en dan bestrooid met nootjes.

Het belangrijkste van een kokosmakroon is dat hij krokant is aan de buitenkant en heerlijk zoet en zacht aan de binnenkant. Aangezien kokosrasp uit een zakje vaak gedroogd is, is deze best wel hard en zou de makroon dus van binnen niet superzacht en smeuïg zijn. Vandaar dat ik de kokosrasp eerst even heb gemengd met wat poedersuiker en warm water zodat hij wat zachter zou worden. Het resultaat: een perfecte zachte binnenkant. Aangezien ik nog twee repen chocolade had, heb ik maar meteen een variant met melkchocolade en amandelen en een variant met witte chocolade en pistachenootjes gemaakt. Ietsje meer moeite, maar het ziet er wel supermooi uit die twee kleuren gecombineerd. Je kunt natuurlijk elke variant chocolade gebruiken die je wilt en er ook andere soorten nootjes op strooien zoals hazelnoten of pecannoten. Kies je eigen favoriete combinatie en ga daar voor.

Sugar&Pies | Kokosmakronen

Ik vind dat een kokosmakroon niet te groot moet zijn. Er zit per slot van rekening een heleboel suiker in, dus is het wel fijn als hij niet supergroot is. Ook vind ik zelf een eenhapskoekje altijd lekkerder om te eten en schattiger. Serveer ze na een etentje dan ook eens bij de koffie. Ik heb mijn eetlepelmaat van Joseph Josheph gebruikt. Zoiets een superhandig ding in de keuken om theelepels en eetlepels mee te bepalen. Ze kosten maar 4,95 en zijn hier te koop. De eetlepelmaat is de perfecte grootte voor een eenhapskoekje. Wil je nou liever wat grotere makronen maken? Gebruik dan bijvoorbeeld een ijsschep.

Kokosmakronen
Zacht van binnen en krokant van buiten met een heerlijk laagje chocholade
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 gram kokosrasp
  2. 10 el poedersuiker
  3. 15 el warm water
  4. 200 gram gezoete gecondenseerde melk (0,5 blikje)
  5. 1 vanillestokje
  6. 1 eiwit
  7. 200 gram chocolade
  8. 100 gram fijngehakte noten naar keuze
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een mengkom de kokosrasp met de poedersuiker en het warm water. Roer dit goed door en laat even staan zodat de kokos wat vocht opneemt. Meng er dan de gezoete gecondenseerde melk doorheen. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zaad eruit. Doe de vanillezaadjes bij het kokosmengsel.
  2. Klop in een kom het eiwit stijf. Spatel het eiwit door het kokosmengsel. Het kokosmengsel moet aan elkaar gaan plakken en niet meer makkelijk uit elkaar vallen. Gebruik eventueel nog een extra stijfgeklopt eiwit als het na 1 eiwit niet genoeg vastplakt.
  3. Schep de kokosmakronen op een bakplaat met bakpapier. Omdat ze heel erg plakken komen ze niet zo makkelijk uit de schep. Je kunt dit het beste oplossen door de schep steeds na elke makroon even in wat water te dopen. Zet de bakplaat in de oven en laat de makronen 15 a 20 minuten bakken totdat de bovenkant bruin is. Ga nu 15 minuten even kijken hoe ver ze zijn, want de kokos mag niet verbranden. Laat ze afkoelen.
  4. Smelt de chocolade au bain marie. Doop de onderkant en een beetje van de zijkant van de kokosmakroon in de chocolade en strooi de gehakte nootjes op de chocolade op de zijkant. Leg ze op bakpapier en laat ze liggen totdat de chocolade hard is. Zet ze eventueel in de koelkast als je geen geduld hebt of als het erg warm is in je keuken.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Kokosmakronen

CategoriesGeen categorie
    1. Carla | Sugar&Pies says:

      Hallo Marieke,

      De hoeveelheid ligt een beetje aan hoe groot je ze wilt maken ;), maar als je een eetlepel gebruikt kan je er ongeveer 20 stuks uithalen. Succes met het maken van de makronen!

      Groetjes,
      Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *