Italiaanse kip uit de oven

Sugar&Pies | Italiaanse kip uit de oven

Sugar&Pies | Italiaanse kip uit de oven

De Italiaanse keuken draait om het gebruik van de beste producten en de beste smaakcombinaties. Ik hou heel erg van de typische Italiaanse smaken zoals pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, pesto en zoutige ham. Mijn recept voor Italiaanse kip uit de oven combineert dan ook al deze smaken en is een makkelijk gerecht voor zowel doordeweeks als voor een dinertje met meerdere personen. Je kan ’s middags de kip al marineren en de ovenschalen klaarmaken en dan hoeven ze ’s avonds alleen nog maar in de oven.

Italiaanse kip uit de oven
Een heerlijke combinatie van Italiaanse smaken
Print
Ingredients
  1. 2 kipfilets
  2. pesto
  3. 4 plakken parmaham
  4. pijnboompitten
  5. cherrytomaatjes
  6. Parmezaanse kaas
  7. kruidenboter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de kipfilet met een eetlepel pesto. Leg twee plakken parmaham in de lengte op een snijplank en leg je zo naar dat ze aan een kant een klein beetje overlappen. Leg de kipfilet er nu in de breedte op en vouw de parmaham om de kipfilet. Leg de kipfilets in een ovenschaal en leg er 2 klontjes kruidenboter bij. Leg de cherrytomaatjes ook in de ovenschaal en bestrooi de kipfilet met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Zet de kip ongeveer 30 minuten in de oven of totdat de kip van binnen geheel gaar is.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

Sugar&Pies | Italiaanse kip uit de oven

Louise Koeleman, Dianne Heijms vonden dit bericht leuk

6 gedachten over “Italiaanse kip uit de oven

    1. Hallo Karen, die vraag heb ik mezelf ook al een paar keer gesteld als ik dit recept maak. De laatste keer heb ik er tagliatelle met zongedroogde tomaten en ricotta bijgemaakt en dat was wel heel erg lekker! Hiervoor kook je tagliatelle al dente (of naar je eigen smaak, maar ik hou van al dente) en roer er dan ricotta, in stukjes gesneden semi-zongedroogde tomaten, wat basilicumblaadjes en wat citroensap of -rasp doorheen. Serveer naast de kip en sprenkel er dan wat olijfolie over. Of als je heel erg van tomaten houdt wat van de olie van de semi-zongedroogde tomaten.

  1. Helemaal niet Italiaans, maar wij maken het met kriel aardappeltjes in de schil erbij. We komen ze even voor en dan gaan ze mee in de ovenschaal de oven in.
    Héérlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *