Sugar&Pies | Ingemaakte citroenen

Sugar&Pies | Ingemaakte citroenen 

Ingemaakte citroenen vind je vooral in de Noord-Afrikaanse keuken en zijn te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Ze samen fris, maar veel minder bijtend fris dan verse citroenen. Ze zijn dus heel erg geschikt voor recepten waarin je wel een zuurtje wilt hebben, maar waarvoor echte citroen te heftig is. Bijvoorbeeld in stoofschotels of in een tajine. Daarnaast zijn ze perfect in salades! Kan je normaal alleen maar citroensap gebruiken in de dressing, ingemaakte citroenen kun je lekker door de salade mengen. Natuurlijk gaan ze perfect bij warme of koude couscous, bulgur of tabouleh, maar ook in een salade met een meer Griekse basis met tomaten, komkommer, olijven en peterselie zijn ze heerlijk. Wil je je tafelgasten dus een keer overdonderen? Gebruik dan eens ingelegde citroen. Gegarandeerd een leuk onderwerp van gesprek. En wat is er nou leuker dan op het eind van het dinertje je gasten een pot met ingemaakte citroenen mee te geven? Hieronder staat een video van Chow hoe je dit kan maken. Begin wel 3 weken van te voren wat het duurt wel even voordat ze lang genoeg hebben gestaan.

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *