Gemarineerde honing met walnoten

Sugar&Pies | Gemarineerde honing met walnoten

Sugar&Pies | Gemarineerde honing met walnoten

Soms zijn dingen enorm indrukwekkend, maar heel erg simpel om te maken. Dit is dan echt leuk om te maken als je iemand een cadeautje wilt geven, bijvoorbeeld als bedankje of voor een nieuwe woning. Een voorbeeld is deze gemarineerde honing. Heerlijke honing barstenvol met walnoten en pistachenoten. Fantastisch bij een kaasplankje of heerlijk om een beetje door groenten te roeren die je vervolgens roostert in de oven. Maar ook op pannenkoeken of in de yoghurt is het heerlijk. Mogelijkheden te over dus. Het recept komt van de blog My New Roots.

Mijn opa was imker, dus ik heb altijd best wel veel met honing. Honing is het enige natuurproduct dat wij als mens niet na kunnen maken. Alleen bijen kunnen het produceren. Zonder bijen echter geen honing en laten de bijen nou steeds meer bedreigd worden. Er is ook een groot verschil tussen een bij en een wesp. Zelfs ben ik enorm bang voor wespen. Ik ben zo iemand die dan gaat gillen en rondrennen ja, wat natuurlijk nooit helpt. Maar een wesp is ook gemeen. Een bij heeft ook wel een angel, maar zal die echt pas als hij helemaal in nood is gebruiken. Een bij kan namelijk maar één keer steken en daarna sterft hij. Een wesp kan blijven steken. Leer dus het verschil tussen een wesp en een bij herkennen en laat de bijen in de zomer maar lekker rondvliegen. Ze zijn heel aardig hoor als je ze niet vangt in een glas of bovenop ze gaat zitten.

Gemarineerde honing met walnoten
Zoete verleiding met walnoten en pistachenoten
Write a review
Print
Ingredients
  1. Honing
  2. Walnoten
  3. Pistachenoten
  4. Mandarijn
  5. Venkelzaad
  6. Kruidnagel
Instructions
  1. Rooster de walnoten en de pistachenoten. Hou een aantal noten heel en hak de rest in grove stukken. Doe deze in een glazen pot waar een deksel op kan. Haal wat schil van de mandarijn en doe deze in de pot erbij. Voeg naar smaak venkelzaad en kruidnagel toe. Kruidnagel is heel sterk, dus een stuk of 8 is zeker genoeg. Giet de honing in de pot totdat deze vol is en sluit de pot af met de deksel. Bewaar de honing in de koelkast.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

Sugar&Pies | Gemarineerde honing met walnoten

Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *