Gebakken appel

Sugar&Pies Blog | Gebakken appel met pecannotenOndanks dat het een kwakkelwinter is tot nu toe ben ik vandaag geveld door een keelontsteking. Slikken is erg pijnlijk en ik ben heel erg moe. Eten ging dus ook niet heel erg goed, dus heb ik vandaag niks nieuws uit kunnen proberen. Of yoghurt met roosvicee moet jullie onbekend zijn, maar ik gok van niet. Nu heb ik laatst een heerlijk toetje gemaakt met appel en dat wil ik graag met jullie delen. Hoewel ik meestal niet zo’n groot fan ben van warm fruit in toetjes is deze appel echt een van mijn favorieten. Het is heerlijk winters en als ik er voor het contrast een bolletje vanilleijs bij doe, maakt dat alles snel perfect. Doordat de appel soort van gestoofd wordt in ahornsiroop wordt hij heerlijk zoet en nootachtig. Ahornsiroop is niet zo makkelijk te krijgen, maar gelukkig hebben de Albert Heijn en de Jumbo het meestal wel in de schappen staan.

Sugar&Pies Blog | Gebakken appel met pecannoten

 

Gebakken appel
– 4 stevige zoete appels, bijvoorbeeld Pink Lady
– 50 gram pecannoten
– 60 gram boter, op kamertemperatuur
– 30 gram basterdsuiker
– 2 eetlepels havermout
– kaneel
– 5 eetlepels ahornsiroop
– 5 eetlepels appelsap

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en snijd hem doormidden. Verwijder het klokhuis en maak een soort van kuiltje in het midden zodat de vulling erin kan. Hak de pecannoten in stukjes. Meng deze in een kom met de boter, de basterdsuiker, de havermout en de kaneel. Roer dit goed door totdat het goed gemengd is. Vul de holtes in de appelhelften met het notenmengsel. Als niet alles erin past, leg dan het overgebleven mengsel op de bodem van een ovenschaal en leg de appelhelften hierop. Meng de ahornsiroop met het appelsap en schenk dit over de appels. Zet de ovenschaal in de oven en bak de appels 45 minuten in de oven. Schep met een lepel om de 10 minuten de siroop en het sap over de appelhelften. Haal na 45 minuten de appels uit de oven en serveer met een bolletje vanilleijs. Ik serveer meestal 2 helften appels, maar als je het na een uitgebreid hoofdgerecht serveert, kan je ook 1 helft serveren.

Sugar&Pies Blog | Gebakken appel met pecannoten Sugar&Pies Blog | Gebakken appel met pecannoten

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *